De Allwinner Technology A31S 10 inch, een tablet voor ieder wat wils

Allwinner Technology A31

De derde blog van Majstra gaat over de Allwinner Technology A31S 10.2 inch Quad Core tablet (zie foto 1). Daarmee is dit tegelijkertijd de eerste productreview verwerkt in een blog vorm. Een interessant weetje hierbij is dat dit de eerste tablet is die Majstra aanbood, bij de start begin 2014. Dit is een standaardtablet met uitgebreide specificaties, waardoor deze voldoet aan de wens van veel klanten. Er zijn nog twee eerdere blogs die u kunt bekijken. De eerste blog ging over het ontstaan van Majstra en de tweede blog ging over het uitvoeren van de Hardreset en de Softreset, om systeemfouten op te lossen.

De Allwinner Technology A31S 10.2 inch Quadcore tablet heeft Android 4.4 als besturingssysteem (foto 2) en een Allwinner processor, waardoor het voor vele mensen eenvoudig te begrijpen en gebruiken is. Deze tablet beschikt over een 16 GB harde schijf en een werkgeheugen van 1 GB, goede specificaties tegen een hele lage prijs dus. Daarbij is de opslag uit te breiden door middel van SD-kaarten, bijvoorbeeld de 16 GB Lipa SD-kaart en de 32 GB Lipa SD-kaart. Apps zijn zeer eenvoudig te installeren door middel van de Google Play Store, waardoor spelletjes spelen, Social Media checken of films kijken binnen een handomdraai gedaan kunnen worden. De Google Play Store beschikt over bijna 2 miljoen apps, hierdoor zijn er applicaties te installeren voor ieder wat wils. Ook is deze voordelige tablet Rooted, wat betekent dat alles erop geïnstalleerd en van verwijderd kan worden. Zo kan er een office pakket of bedrijfssoftware op geïnstalleerd worden, waardoor de Allwinner A31S 10 inch Quad Core zowel voor studiegerelateerde als zakelijke doeleinden ideaal is. Dit blijkt in de praktijk doordat enerzijds veel studenten deze tablet hebben aangeschaft. Anderzijds is dit model bij verschillende bedrijven en gemeenten in het bedrijfsproces geïmplementeerd.

Soft reset

Verder is de tablet portable doordat deze ongeveer 600 gram weegt, waardoor de gebruiksvriendelijkheid in de trein of bus ook heel groot is. Ook is de schermresolutie 1024 x 600 pixels, waardoor bijvoorbeeld Netflix naar behoren te kijken is. Aansluiten op uw tv, Playstation of andere device is ook geen probleem, door de aanwezigheid van een HDMI-ingang en -uitgang (foto 3). Wilt u foto’s maken met uw tablet? Met de Allwinner A31S is dit geen enkel probleem, aangezien er een camera aan zowel de voorkant (0.3 megapixel) als aan de achterkant (2.0 megapixel) is ingebouwd. Internet kunt u door middel van een Dongle continue over beschikken of via Wifi in de trein, thuis of op werk. Of u nu de vertrektijden van de trein wilt bekijken, een artikel wilt schrijven of uw favoriete serie wilt volgen…. dit kan allemaal doordat deze tablet een snelle Quadcore processor heeft. Meer specificaties over de tablet, vindt u in één overzicht op de productpagina.

Allwinner Technology A31

Deze tablet is te verkrijgen in twee uitvoeringen. De eerste uitvoering is de Allwinner Technology A31S White, deze is in de kleur wit. De andere uitvoering is de Allwinner Technology A31S Black, deze is in de kleur zwart. Beide typen beschikken over exact dezelfde specificaties, zodat er keuze is voor ieder wat wils. Wel beveelt Majstra aan om een 10 inch hoes of een 10 inch hoes met toetsenbord (foto 4).

laptopia-hoes-met-toetsenbord-10-inch (1)

erbij aan te schaffen. Dit zal de duurzaamheid en gebruiksduur van de tablet te goede komen. Tot slot wordt dit model in een zo compleet mogelijk pakket geleverd, afgestemd op de behoefte van de klant. In de doos bevindt zicht een extra beschermsticker, naast de beschermsticker die standaard op het scherm geplakt is. Ook zitten er in de doos een oplader, een USB-kabel, een schoonmaakdoekje, oordopjes en een stylus pen. Heeft u meer vragen? Deze worden allemaal beantwoord door de klantenservice.