De extra videofuncties van een action camera

Extra videofuncties van een action camera

Een action camera kan uiteraard foto’s en video’s maken. Maar deze kleine cameraatjes beschikken over veel meer extra’s. Zo zijn er veel speciale filmmogelijkheden te gebruiken. Niet iedereen is hier bekend mee. Echter kan dit onwijs leuk beeldmateriaal opleveren. In dit artikel lichten wij de meestgebruikte extra videofuncties van een action camera toe.

Timelapse

Een veelgebruikte videofunctie is Timelapse. Deze functie zorgt er voor dat er na iedere interval een foto wordt geschoten. Dit kan bijvoorbeeld na 10 seconden zijn, u kunt dit zelf instellen. U kunt hiermee langdurig filmen en een gebeurtenis beter op beeld brengen. Doordat de action cam foto’s schiet na iedere interval, zal de microSD-kaart ook minder snel vol raken. Een bekend voorbeeld van een Timelapse video is een zonsondergang die langzaam onder gaat. Een handige accessoire hierbij is een statief. Zo kunt u de camera neerzetten op een bepaald punt. Timelapse is de meestgebruikte extra videofunctie van een action camera

Extra videofuncties van een action camera

Auto- en duikmodus

Deze functie kan handig zijn als u de action cam ook wilt gebruiken tijdens het autorijden of het duiken. De camera past zich aan de situatie aan en het beeld zal zo nog beter uitvallen. Tijdens het autorijden zal er bijvoorbeeld extra beeldstabilisatie ingeschakeld worden zodat de trillingen van de auto vrijwel niet te zien zullen zijn. Als u wilt duiken, dient u uiteraard een waterproof case om de camera te plaatsen. Zo kunt u tot wel 30 meter onder water.

Slowmotion

Voor onze creatievelingen. De slowmotion functie kan onwijs leuk beeldmateriaal opleveren. Het beeld zal vertraagd worden waardoor er een uniek effect ontstaat. Bijna iedere action cam beschikt over deze functie.

Extra videofuncties van een action camera

Phone remote

De meeste action camera’s beschikken over een wifi functie. Dit betekent dat u de bij behorende app op uw smartphone of tablet kunt downloaden en zo kunt verbinden met de action cam. Daarna kunt u live de camerabeelden inzien op uw smartphone of tablet. Ook kunt u de camera zo van afstand besturen. Zo kunt u een video starten of stopzetten via uw mobiele apparaat. Het is ook nog mogelijk de beelden direct te delen via social media. Een leuk extraatje!

Action cams zijn onwijs multifunctioneel.  De hierboven besproken extra videofuncties van een action camera zijn slechts de meest populaire. Zo bezitten deze camera’s nog over veel meer mogelijkheden. Voor een lage prijs heeft u al een action camera in huis en kunt u uw filmavontuur starten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Majstra.