Draadloos Casten van Android naar de tv

Casten van Android naar de tv

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone of tablet in huis. Vaak kijken wij er filmpjes op, soms zelfs speelfilms of series. Dit is onder andere mogelijk door handige apps als Kodi, Netflix of Videoland. Wat als u met meerdere mensen wilt genieten van de media? Uiteraard zijn er meerdere oplossingen voor, maar een oplossing is het draadloos casten van uw smartphone of tablet naar de televisie. In dit artikel gaan wij nadrukkelijk in op de besturing Android en leggen wij u uit hoe u kunt casten van Android naar de tv.

Miracast/Screen mirroring

Miracast is een functie waarbij het scherm van uw smartphone of tablet wordt gespiegeld naar een ander apparaat, oftewel screen mirroring. Dit gebeurt compleet draadloos en is een stuk handiger dan het verbinden via kabels. Er zijn echter wel enkele eisen waar uw apparaten aan dienen te voldoen.

  • Uw Android dient een versie van 4.2 of hoger te bevatten.
  • Miracast ondersteunt geen oudere besturingssystemen als bijvoorbeeld Windows Vista, Windows XP en in sommige gevallen Windows 7.
  • Het apparaat waar u het mee wilt verbinden, dient Wi-Fi Direct te bevatten. Windows ondersteunt dit vanaf versie 7. Android versies bezitten deze functie vanaf Android 4.2.

Als u uw smartphone of tablet met uw televisie wilt verbinden, is dit op meerdere manieren te realiseren. Bijna alle Smart tv’s beschikken over een Wi-Fi Direct functie waardoor u Miracast kunt inschakelen om beeld te casten van Android naar de tv. Heeft u geen Smart tv? Geen probleem, er zijn nog voordeligere oplossingen.

Tv Box

Met een Tv box maakt u uw televisie nog slimmer dan een Smart Tv, een ware upgrade. Zo kunt u er allerlei apps/programma’s op installeren, spelletjes spelen, films en series kijken en nog veel meer. Een Android Tv box kunt u al vanaf €30,- aanschaffen en dit maakt het mogelijk om te casten van Android naar de tv. Zo koppelt u in principe Android met Android en de Tv box is met de televisie verbonden via de HDMI kabel. Let wel op dat uw Android Tv box minimaal Android 4.2 dient te bevatten. Dan kunt u Miracast inschakelen om de schermen te spiegelen.

Chromecast

Een andere oplossing voor het casten is een Google Chromecast. Dit is ook erg handig als u geen Smart tv bezit. Daarnaast is de werking van een Chromecast stukken sneller dan een Smart tv (kunnen soms erg traag zijn). U sluit dit apparaatje aan op uw televisie, vervolgens verbindt u uw smartphone of tablet met de Chromecast. Nu kunt u alles casten van uw mobiele apparaat naar de televisie. Tevens is uw smartphone of tablet ook uw afstandsbediening, alles wordt hiermee bediend. Dit bespaart u ook weer een extra afstandsbediening in de woonkamer!

Er zijn dus meerdere manieren mogelijk om draadloos te casten van Android naar de tv. Ook als u geen Smart tv heeft, is er veel mogelijk. Majstra biedt Tv boxen aan welke allemaal beschikken over Miracast. Heeft u vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.