Faq: Hoe gebruik ik offline en online GPS op een tablet?

GPS op een tablet

Tablets worden steeds geavanceerder. Zo is het op sommige tablets zelfs mogelijk te bellen of GPS te gebruiken. Zo kunt u in sommige gevallen een tablet gebruiken als telefoon of navigatiesysteem. In dit artikel gaan wij in op de GPS-functie van de tablet. Hoe werkt GPS op een tablet? En kan dit zowel offline als online?

Offline: Gps op een tablet

Als u geen internetverbinding heeft op de tablet, is GPS alleen maar mogelijk mits de tablet een GPS-chip bevat, een GPS-functie. U kunt de tablet dan ook gebruiken als navigatiesysteem zonder internet. Hoe kunt u dit instellen op uw tablet? Wij leggen het u hieronder uit.

  1. Eerst schakelt u de functie “locaties” in via de instellingen van de tablet. Dit betekent dat de tablet uw locatie kan ontvangen via de satelliet.
  2. Zorg dat de tablet internet heeft om een aantal apps te downloaden die het mogelijk maken GPS op een tablet te ontvangen.
  3. U kunt vervolgens de GPS-test downloaden via de Google Playstore of het internet. Deze app is gratis en het test de GPS-functie op uw tablet.
  4. Om te testen kunt u nu internet uitschakelen en de GPS-test openen. Zo kunt u testen of de tablet GPS ontvangt zonder internet. Als de locatie op deze app te zien is en de punten groen zijn, ontvangt de tablet GPS zonder internet.
  5. Nu weet u zeker dat de tablet GPS ontvangt en kan de tablet ook gebruikt worden als navigatiesysteem. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de juiste mappen downloaden waar u de navigatie voor wilt gebruiken. Deze mappen kunt u zoeken via de Google Playstore, zo kunt u mappen downloaden voor bijvoorbeeld heel Europa of alleen Nederland, het is net wat u wilt!
  6. Een goede en geavanceerde app voor deze mappen is bijvoorbeeld: Sygic. Deze kunt u ook downloaden via de Google Playstore en u kunt kiezen van welke landen u mappen wilt gebruiken, deze worden dan vervolgens gedownload. U kunt natuurlijk ook andere apps installeren om deze mappen te verkrijgen, er zijn er talloze en de voorkeur zal per persoon natuurlijk verschillen.
  7. Als u de juiste mappen heeft gedownload, kunt u de tablet nu ook gebruiken als navigatiesysteem. U kunt nu alles vinden in de wereld!

Online: Gps op een tablet

Als u een internetverbinding heeft op uw tablet, kunt u altijd navigatie gebruiken via bijvoorbeeld Google Maps. Aan de hand van internet wordt uw locatie dan bepaald. Ook zijn er talloze apps via de Google Playstore te verkrijgen die allemaal aan de hand van internet uw locatie kunnen bepalen. Als u de tablet onder andere wilt gebruiken als navigatiesysteem, raden wij u wel aan een tablet aan te schaffen met een GPS-functie die zowel offline als online uw locatie kan bepalen.

Majstra biedt momenteel ook tablets aan met een GPS-functie. Zo hebben de Lipa Dynamic IPS 4G Phonetablet en de Lenovo phonetablet 7 inch beide een GPS-functie waardoor deze modellen ook offline als navigatiesysteem gebruikt kunnen worden.

GPS is dus zowel offline als online te gebruiken. Voor een compleet gebruik hiervan raden wij een tablet aan die een GPS-functie bezit. Mocht u meer vragen hebben over GPS op een tablet, kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.