Faq: Hoe krijg ik Windows 10 in het Nederlands?

Windows 10 in het Nederlands

Vaak ontvangt u een Windows-product waarbij de taal van origine in het Engels staat. Niet iedereen is hier tevreden mee en het is toch wat makkelijker als het in het Nederlands staat. In dit artikel leggen wij  uit hoe u gemakkelijk Windows 10 in het Nederlands kunt instellen. Eerst dienen de Windows 10 updates echter wel aan te staan. Staan deze uit? Wij hebben eerder een artikel geschreven over hoe u de updates voor Windows 10 kunt aanzetten.

Stap 1: Klik linksonder op de Windows-knop en klik vervolgens op de “settings” met een tandwiel als afbeelding.

Nu komen we in de instellingen van Windows 10 waar van alles te veranderen is naar uw preferenties. Ook is het hier mogelijk talen te wijzigen.

Windows 10 in het Nederlands

Stap 2: Klik hier op het kopje “time and language”.

Hier krijgt u keuze uit meerdere mogelijkheden die  betrekking hebben op tijd en taal.

Windows 10 in het Nederlands

 

 

Stap 3: Kies aan de linkerkant het kopje “Region and language”

Hier kunt u allerlei talen kiezen voor uw Windows 10. Als u Windows 10 in het Nederlands wilt instellen, dan kunt u uiteraard klikken op Nederlands. Windows 10 zal een Nederlands taalpakket downloaden.

Windows 10 in het Nederlands

Stap 4: Als het Nederlandse taalpakket gedownload is, kunt u de Nederlandse taal instellen als “default”.

Nu staat Nederlands als eerste taal ingesteld en dit zal pas geactiveerd worden nadat de computer opnieuw wordt opgestart.

Windows 10 in het Nederlands

Stap 5: Start de computer opnieuw op en u heeft Windows 10 in het Nederlands.

Hieronder kunt u een videotutorial zien hoe u de taal van Windows 10 gemakkelijk kunt veranderen.

 

Nu staat uw taal ingesteld in het Nederlands. Mocht u andere talen ook willen installeren op uw Windows 10, dan gaat het op dezelfde manier. Dit artikel heeft onder andere betrekking op de Lipa Windows 10 4/64 GB tablet en de Beelink Intel BT7 Windows 10 4/64 GB Mini-pc. Heeft u nog vragen, opmerkingen of tips? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.