FAQ

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over producten van Majstra. Iedere productcategorie is hieronder te zien met de juiste vragen en antwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan, kunt u ons bereiken via de klantenservice.

Algemeen

Wat is de levertijd?

Als u op werkdagen voor 16:00 uur besteld heeft, ontvangt u het de volgende dag in huis. Dus ook op zaterdag!

Hoe lang heeft u garantie?

U heeft een tweejarige fabrieksgarantie vanaf de aankoopdatum. Bij refurbished producten kan dit afwijken.

Wat is uw retourtermijn?

U heeft 14 dagen na aankoopdatum het recht om uw product te retourneren. U kunt dit zonder reden doen. De instructies staan op onze retourpagina.

Kunt u uw product ruilen?

Dit is mogelijk in overleg. U kunt onze klantenservice contacten en de aanvraag doen.

Tablets

Het systeem van Android hapert weleens, hoe kan ik dat oplossen?

Het kan zijn dat er teveel bestanden op de tablet staan (media en apps). U dient te legen om het systeem sneller te maken. Daarnaast kunnen er ook foutieve bestanden in het systeem komen waardoor het systeem trager wordt of storingen bevat. U kunt dit oplossen door het systeem terug te zetten naar fabrieksinstellingen via de instellingen van de Android. Hier kunt u ook aanvinken om een back-up te maken zodat niet al uw gegevens verwijderd worden. Kunt u niet in het systeem komen? Dan kunt u de resetknop zoeken aan de zijkant van de tablet en hier een pin/tandenstoker insteken zodat de resetknop ingedrukt wordt. Dit dient u een aantal seconden ingedrukt te houden en de tablet zal zichzelf resetten.

Hier is een uitgebreid artikel over geschreven, klik hier om deze te bekijken.

Hoe kunt u apps verwijderen op de tablet?

Dit kunt u doen via de instellingen->apps. Als u vervolgens op de app klikt die u wilt verwijderen, kunt u klikken op “verwijderen”. Er is ook een handige app om data te verwijderen, deze app heet “Clean master”.

Hoe kunt u apps installeren?

Dit kan uiteraard via de Google Playstore. Hier kunt u uw app zoeken deze vervolgens installeren. Daarnaast is het ook mogelijk apps te installeren via Google. Als u zoekt op de “appnaam.apk”, dan vindt u ook de juiste bestanden voor de Android. De .apk staat voor het juiste bestand voor Android.

Hoe gebruikt u de phonetablet als telefoon?

In iedere phonetablet van Majstra zitten aansluitingen voor de simkaart. Als u deze erin doet, ontvangt de tablet alle mobiele data die bij uw simkaart hoort.

U heeft een 3G of 4G verbinding op de phonetablet, maar internet werkt niet.

U dient de mobiele data nog te activeren bij de instellingen van de tablet. U gaat naar de instellingen en vervolgens naar mobiele data. Hier vinkt u “cellular data” aan en u activeert ook de “data roaming”. Als de “cellular data” al aan stond, zet u hem uit en vervolgens weer op aan. Nu kunt u gebruik maken van mobiel internet.

Uw simkaart wordt niet herkend in de phonetablet.

De tablet is niet gesynchroniseerd met de simkaart. Dit kan opgelost worden als u de simkaart op de juiste manier in de tablet schuift en de tablet vervolgens terugzet naar fabrieksinstellingen via de instellingen van de Android. De simkaart en phonetablet worden nu op elkaar afgestemd en als de fabrieksreset klaar is, zal de tablet de simkaart herkennen.

Hoe kunt u offline en online GPS gebruiken op de tablet?

Hier hebben wij een artikel over geschreven met de juiste informatie voor dit gegeven. U kunt hier klikken om het artikel te bekijken. Hier wordt uitgelegd hoe u GPS kunt gebruiken op de tablet. Als de tablet een GPS-chip heeft, kan de tablet offline GPS ontvangen, anders wel met internet.

U krijgt de melding “app niet compatibel” op de Playstore, hoe lost u dit op?

Er is een foutieve update uitgebracht door de Google Playstore waardoor de chipset niet meer wordt herkend. U kunt dit oplossen door de updates en gegevens te verwijderen van de Google Playstore. Via de instellingen van de Android gaat u naar apps en dan klikt u op Google Playstore. Hier kunt u vervolgens kiezen om de updates te verwijderen, de cache te legen en de gegevens te wissen. Daarnaast kunt ook apps zoeken via zoekmachines op “appnaam.apk”, zo kunt u ook apps installeren.

De SD-kaart wordt niet herkend in de tablet, wat te doen?

Er kunnen meerdere oplossingen zijn voor dit probleem.

  1. Schuif de sd-kaart goed in de tablet totdat u een klik hoort en deze echt vast zit.
  2. Reset de tablet als de tablet hem nog steeds niet herkent.
  3. Sluit de sd-kaart aan op de pc of laptop en laat het volledig formatteren. Dit kan via de tablet of de bij behorende adapter waar de sd-kaart in gaat.

U krijgt de melding “Wifi authentication failed”, hoe lost dit u op?

U gaat naar instellingen->apps->Google services and framework->clear data. Daarna kunt u de tablet herstarten en dit probleem zal zich niet meer voordoen.

Youtube loopt vast en werkt niet goed, hoe los ik dit op?

Mogelijk is Youtube verouderd en dient deze opnieuw geïnstalleerd te worden. U kunt het verwijderen via instellingen->apps->Youtube en daar kunt u klikken op verwijderen. Daarna kunt u de nieuwe Youtube installeren via de Google Playstore of het internet door te zoeken naar youtube.apk.

Netflix geeft de volgende foutmelding: “App niet compatibel met uw apparaat

Dit ligt aan een foutieve update van Netflix waardoor het apparaat niet wordt herkend. Echter hebben wij daar een gemakkelijke fix voor, dit kost u slechts 10 minuten en dat eenmalig. U kunt de oplossing vinden door op deze link te klikken.

Tv boxen

Staat Kodi op de tv boxen van Majstra?

Wij installeren wel Kodi voor op de tv box. Echter installeren wij geen add-ons voor op Kodi. Dit kan de klant zelf doen. Het is voor ons wettelijk verboden om add-ons te installeren op tv boxen en deze te verkopen met het winstoogmerk. Er zijn wel genoeg stappenplannen te vinden op het internet hoe u add-ons kunt installeren op Kodi, ook op onze blogpagina. Voer de stappen rustig uit en het is zo gedaan.

Is Kodi illegaal?

Kodi is hartstikke legaal. Het is het grootste multimediacentrum van de wereld en er is letterlijk van alles mogelijk. Het is voor verkopers wel verboden om Kodi te vullen met allerlei add-ons waar gratis films, series, tv en sport mee gekeken kan worden. Dit mogen wij dus niet doen voor u. Dit schaadt de consument dus niet.

Is de Tv box te gebruiken voor Ziggo Go en andere interactieve tv apps?

Ja zeker. Ziggo Go heeft een update uitgebracht voor alle S905X chipsets. Onder andere de Mxq Pro, de TX 3 Pro en de Mini M8S III vallen hieronder. Anders is het ook mogelijk om de Tv box te rooten via bepaalde apps. Dit is echter een redelijk technische aanpak. Wilt u hier meer informatie over? Dan kunt u ons bereiken via de klantenservice.

Hoe kunt u apps installeren op de Tv box?

Dit werkt hetzelfde als ieder Android systeem. U kunt dus gebruik maken van de Google Playstore om alle apps te vinden en te installeren. Daarnaast kunt u ook Googlen naar “appnaam.apk” en deze via een andere site installeren. De .apk staat voor de software voor de Android. Populaire apps als Youtube, Spotify en Netflix kunt u gemakkelijk via deze wegen installeren.

Hoe kunt u de Tv box terugzetten naar fabrieksinstellingen?

U kunt dit doen door naar instellingen te gaan van de Android en hier kunt u het systeem terugzetten naar fabrieksinstellingen. Daarnaast kunt u dit ook vanaf de buitenkant doen. U kunt een pin of tandenstoker in de av-knop drukken, hier zit een kleine resetknop. Als u dit een tijdje ingedrukt houdt, zal de Tv box zich resetten.

De Tv box herstart uit het niets, wat te doen?

Het probleem hiervan kan zijn dat de HDMI CEC aan staat op de tv box. Deze functie loopt dan niet soepel en de connectie tussen de Tv box en de tv is dan niet optimaal. Dit kunt u verhelpen door de HDMI CEC uit te schakelen. U kunt dit doen via de instellingen van de Android, daar staat het kopje HDMI CEC tussen.

U wordt elke keer uit Kodi gezet, hoe op te lossen?

Deze oplossing geldt ook voor het probleem “Kodi has been stopped”.Die ontstaat door de amcodec versnelling binnen Kodi. U dient deze uit te schakelen. Ga binnen Kodi naar “system” en klik op “video”. Hier ziet u de profielinstellingen, deze kunt u op “expert” zetten. Ga vervolgens naar “versnellingen” en zet de “amcodec versnellingen” uit. Het probleem is nu verholpen. Mocht u dit willen doen, maar Kodi valt elke keer uit? Sluit de Tv box even tijdelijk aan op een andere tv of monitor om deze functie uit te schakelen. Vervolgens zal het probleem zich op geen enkele tv meer voordoen.

U kunt de Tv box niet uitzetten met de afstandsbediening, wat te doen?

Dit is een kleine storing tussen de Tv box en de afstandsbediening. Echter is dit op te lossen door een handige app. U kunt in de Playstore zoeken naar de app “Power off”. Daarna zal de afstandsbediening perfect werken.

De Google Playstore wil niets downloaden, hoe op te lossen?

Zet de Tv box terug naar fabrieksinstellingen. Daarna dient u een wifi-verbinding te maken en kunt u de Google Playstore updaten. Dit kan onder instellingen->apps-> Google Playstore of de Google Playstore openen.

Netflix geeft de volgende foutmelding: “App niet compatibel met uw apparaat

Dit ligt aan een foutieve update van Netflix waardoor het apparaat niet wordt herkend. Echter hebben wij daar een gemakkelijke fix voor, dit kost u slechts 10 minuten en dat eenmalig. U kunt de oplossing vinden door op deze link te klikken.

Ziggo Go werkt niet goed.

Soms heeft de Ziggo Go app op de tv box geen goede werking. Ziggo werkt hier aan, maar dit is makkelijk op te lossen. Ga naar instellingen->Apps->Ziggo Go en klik daar op gegevens verwijderen. Verwijder de app daarna volledig en installeer het opnieuw. Nu moet het goed werken.

Werkt de audio uitgang SPDIF niet?

Vrijwel alle Android tv boxen bieden een coaxiale audio uitgang. Een optische plug zal dan ook niet werken als u dit verbindt met bijvoorbeeld de versterker. U heeft dus een coaxiale kabel nodig. U kunt ook een ordinaire 3.5 mm naar RCA (jack naar tulp) kabel aanschaffen en maar een van de twee plugs gebruiken (het ligt aan het apparaat welke kleur u dient te gebruiken, geel op geel en rood op rood bijvoorbeeld). Dit is een goedkopere oplossing dan een coaxiale kabel.

Action camera’s

U heeft het probleem “File error” op de action camera of op uw computer, hoe lost u dit op?

Dit ligt aan de microSD-kaart. De connectie tussen de action camera en de SD-kaart is niet goed. U kunt proberen de kaart te formatteren via uw pc of laptop. Mocht dit niet helpen, dan is er een nieuwe sd-kaart nodig. U kunt dan de klantenservice van Majstra contacteren.

De camera stopt na een aantal seconden/minuten plots met filmen, wat kunt u hieraan doen?

Ook dit is hoogstwaarschijnlijk een probleem van de SD-kaart. U kunt de bovenstaande oplossing proberen. Anders dient er een nieuwe SD-kaart aangeschaft te worden.

Wat is het verschil tussen 4K en Full HD filmen?

Als u een 4K action camera heeft, kunt u kiezen uit de resolutie van 4K en Full HD. 4K heeft een hogere resolutie, de Full HD heeft dan een hogere FPS. Dit betekent dat de beelden sneller worden opgenomen. Spontane en scherpe bewegingen komen dan ook beter op film. Dit is een afweging die u dient te maken.

Wat kunt u met de wifi functie?

Met de wifi functie kunt u de camera met uw smartphone koppelen. Dit betekent dat u live beelden kunt zien op uw smartphone en deze ook kunt verwijderen. Daarnaast kunt u ook de beelden online delen via social media.

Hoe schakelt u de wifi functie in?

U dient de juiste app te downloaden op uw smartphone of tablet. Daarna kunt u de wifi-functie aanzetten op de action camera. Vervolgens kunt u de smartphone via de app en de wifi verbinden met het netwerk van de camera. Nu kunt u de wifi functie gebruiken!

Tot hoe ver kunt u onder water met de action camera? 

Bij iedere action camera zit een waterproof case. Als u deze om de camera heen doet, kunt u onder water. Wij raden u altijd wel aan om te testen of deze goed dicht zit. Er hoeft maar een klein stukje open te zijn en de camera zal defect raken. De camera’s kunnen met de waterproof case tot maximaal 30 meter onder water.

Hoe kunt u beelden van de 360 graden action camera in VR bekijken?

Er zijn hier twee manieren voor. U dient het filmbestand op uw smartphone te zetten en een VR bril te hebben waar de smartphone in kan. Vervolgens kunt u de video afspelen en via de bril het filmpje bekijken in VR. De tweede manier is om software aan te schaffen die van filmbestanden VR kan maken. Er zijn verschillende softwares te downloaden die de bestanden kunnen monteren.

Smartphones

Zijn alle smartphones simlockvrij? 

Iedere smartphone van Majstra is simlockvrij. U dient alleen op te letten dat u het juiste formaat simkaart in de smartphone doet. U kunt het juiste formaat simkaart gratis opvragen bij uw mobiele provider.

Komen er automatisch systeemupdates?

Het merk van de smartphone zal op termijn systeemupdates en/of upgrades uitbrengen naar een hogere Android versie. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangt u een bericht om deze te installeren. Zo houdt u uw smartphone altijd up to date!

Hoe kunt u een  back up maken en resetten?

Heeft uw smartphone een storing of loopt het vaak vast? Wij raden u aan een back up te maken. Dit kan via de instellingen van de smartphone. Daarnaast kunt u op dezelfde pagina uw smartphone terugzetten naar fabrieksinstellingen. De storingen zullen op deze manier verholpen worden.

Smartwatches

Kunt u uw smartphone niet verbinden met de smartwatch?

Installeer de juiste app voor uw smartwatch op uw smartphone. Herstart beide apparaten en start vervolgens de app op uw smartphone. U kunt hierna via bluetooth de apparaten met elkaar verbinden. Bluetooth dient wel op beide apparaten aan te staan. Werkt het nog steeds niet? Verwijder dan de app en installeer het opnieuw. Het komt weleens voor dat er een nieuwe versie beschikbaar is en dat deze niet direct wordt vernieuwd.

Werkt de hartslagmeter niet altijd?

U kunt het horloge resetten, dit verhelpt het probleem.

Wat is het verschil tussen een bluetooth smartwatch en een Android smartwatch?

Een Android smartwatch heeft letterlijk alle functies van een telefoon in een horloge, zelfs een simkaartaansluiting. Een bluetooth smartwatch kan bepaalde functies van uw smartphone overnemen via de bluetooth verbinding.

Bluetooth speakers

Speelt de speaker geen muziek af, maar is er wel verbinding met uw mobiele apparaat?

Herstart uw smartphone en de speaker. Maak vervolgens opnieuw een verbinding. Hierna is dit probleem opgelost.

Loopt de speaker regelmatig vast?

Aan de achterkant van de speaker zit een resetknop. Deze kunt u even indrukken en de software van de speaker wordt opnieuw gestart zonder een storing.

Ip camera’s

De app geeft aan “connection offline” terwijl uw ip camera wel verbonden is.

U bent te lang uitgelogd op de app. Dit is eenvoudig op te lossen. Sluit de app volledig (dus niet scherm wegklikken) en open de app opnieuw. Nu zal de camera weer online zijn op uw app.

U kunt in het begin geen verbinding maken tussen uw smartphone en de ip camera.

Reset de camera volledig totdat u het bericht hoort betreft configuratie. Open de bijbehorende app en registreer een nieuw account. Verbind het nieuwe account vervolgens met de camera en volg alle stappen van de app. Tijdens de verbinding dient u wel uw smartphone binnen 3 meter van de ip-camera te houden. Let ook goed op dat het wachtwoord van het netwerk klopt.

Videocamera’s

U krijgt de melding “Media storage” als u de camera wilt gebruiken.

  • Zorg er voor dat de microSD-kaart in de SD-adapter zit (de grotere sd-kaart). Het geheugen zit immers in de microSD.
  • Zorg er voor dat de grote SD op unlock zit (klein schakeltje aan de zijkant van de SD).
  • Als dit allemaal goed staat en de sd-kaart zit in de camera, ga dan naar de instellingen van de camera en klik op “format”.

Staat uw vraag hier niet tussen en wilt u wel graag geholpen worden? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.