FAQ: Hoeveel film kan er op een microSD-kaart?

Kingston MicroSD-kaart 32 GB

Veel mensen vragen zich af hoeveel film er eigenlijk op een microSD-kaart kan. In dit artikel leggen wij u kort uit hoeveel film microSD-kaarten van 16 GB, 32 GB en 64 GB kunnen opslaan, met een resolutie van Full HD en Ultra HD. Uiteraard verschilt de hoeveelheid film per microSD-kaart en welke functies u gebruikt op de camera, maar wij houden het simpel voor u door de meest gebruikte methode te presenteren. Deze gegevens zijn gebaseerd op de Kingston microSD-kaarten en de meest gebruikte FPS (frames per second), namelijk 30 FPS.

Full HD 1920 x 1080P

Grootte microSD-kaart Hoeveelheid film
16 GB 80 minuten
32 GB 160 minuten
64 GB 320 minuten

U kunt hierboven zien hoeveel film de geheugenkaarten met Full HD kwaliteit kunnen opslaan . Dit is uiteraard geen precisie. Dit kan per type camera en SD-kaart nog wat verschillen zoals hierboven uitgelegd.

Ultra HD 3840 x 2160 pixels

Grootte microSD-kaart Hoeveelheid film
16 GB 20 minuten
32 GB 40 minuten
64 GB 80 minuten

In de tabel hierboven kunt u duidelijk zien dat er minder film opgeslagen wordt als er gefilmd wordt met Ultra HD. De Ultra HD bestanden nemen veel meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld Full HD of HD Ready. In dit geval is het dus handig om grotere of meerdere microSD-kaarten te gebruiken.

Wij hopen u hiermee een duidelijk antwoord te geven. Majstra biedt meerdere action camera’s aan met Ultra HD en Full HD resolutie, al vanaf €49,99. U kunt het assortiment bekijken door op de link hieronder te klikken.

Klik hier om het assortiment action camera’s te bekijken.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.