Fix: “Deze versie van de app is niet compatibel met je apparaat” via de Google Playstore

app niet compatibel met je apparaat

Wilt u graag een app installeren via de Google Playstore, maar krijgt u de melding “app niet compatibel met je apparaat”? Maar u weet zeker dat uw apparaat dus wel compatibel is? Dan hebben wij hier een korte fix voor u.

Waarom deze foutmelding?

Het komt natuurlijk voor dat een app echt niet compatibel is met uw Android tablet, Tv box of smartphone. Meestal is dit dus niet waar. Wat gebeurt er en hoe ontstaat deze foutieve foutmelding? De Google Playstore doet een update waarna het uw apparaat niet meer herkent. Zo kan de Playstore niet meer zien wat voor apparaat u heeft en welke Android versie en specificaties uw apparaat dus heeft. Uiteindelijk zijn de meeste apps dus wel compatibel met uw tablet, smartphone of Tv box!

Hoe lossen we dit op?

Dit kan op twee verschillende manieren. Probeer eerst stap 1. Als dit niet werkt, kunt u stap 2 gebruiken.

Methode 1: Updates verwijderen

Eigenlijk vrij simpel. Eerst gaat u naar de instellingen van uw Android apparaat. Vervolgens zoekt u het kopje “Apps“.  Als u hierin bent, kunt u zoeken naar de Google Playstore en hier op klikken. Nu kunt u klikken op “updates verwijderen” en “cache wissen“. Daarna kunt u de Playstore weer openen en zal de foutmelding niet meer naar voren komen.

Methode 2: Via APK Pure installeren

Android 8+ versies hebben een ietwat andere werking dan eerdere versies. Mocht u hier ook in de Play Store de melding krijgen “Netflix niet compatibel met uw apparaat”, hebben wij hier een makkelijke oplossing voor. Deze methode werkt overigens ook op eerdere Android versies. Ook werkt deze methode als u Netflix of Disney + wilt installeren, maar de melding krijgt. Volg de stappen hieronder om dit binnen 5 minuten geregeld te hebben.

Stap 1: Download APK Pure via een zoekmachine

De app APK Pure kunt u niet vinden in de Play Store. Dit komt omdat het eigenlijk zelf een soort Play Store is. Echter herkent deze app wel de chipset wat uw apparaat gebruikt en zult u dus geen problemen ervaren met andere apps. Dit kan ook handig zijn voor andere apps die dit probleem zouden kunnen weergeven. U kunt de APK Pure downloaden via hun eigen site door hier te klikken.

Stap 2: Zoek de app in APK Pure en download het

APK Pure zal overigens niet veel data in beslag nemen, het is eigenlijk net als de Play Store een marktplaats waar alle apps op te downloaden zijn. Als u deze app heeft gestart, kunt u boven in de zoekbalk zoeken naar de app. Daarna klikt u op de app en klikt u op “Install”. De juiste versie van de app zal direct gedownload worden. Vervolgens klikt u op installeren. Daarna is het klaar en kunt u genieten van uw app! U kunt de APK Pure overigens ook gebruiken voor alle andere apps met deze foutmelding.

Let op: Mocht de app binnen APK Pure heel lang op “Install” blijven staan, kunt u de app gewoon sluiten. Dan gaat u binnen de Android naar instellingen->apps->APK Pure en klikt u op geforceerd afsluiten. Daarna opent u de APK Pure opnieuw en de app zal geïnstalleerd zijn op uw apparaat. Zo niet, klikt u weer op installeren. Daarna is dit opgelost.

Deze fix voor het probleem “app niet compatibel met je apparaat” is geschikt voor iedere Android tablet, Tv box of smartphone van Majstra. Daarnaast is deze oplossing natuurlijk ook geschikt voor andere Android apparaten. Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice. Support is uiteraard bedoeld voor de klanten van Majstra.