Fix: “Deze versie van de app is niet compatibel met je apparaat” via de Google Playstore

Wilt u graag een app installeren via de Google Playstore, maar krijgt u de melding “app niet compatibel met je apparaat”? Maar u weet zeker dat uw apparaat dus wel compatibel is? Dan hebben wij hier een korte fix voor u.

Waarom deze foutmelding?

Het komt natuurlijk voor dat een app echt niet compatibel is met uw Android tablet, Tv box of smartphone. Meestal is dit dus niet waar. Wat gebeurt er en hoe ontstaat deze foutieve foutmelding? De Google Playstore doet een update waarna het uw apparaat niet meer herkent. Zo kan de Playstore niet meer zien wat voor apparaat u heeft en welke Android versie en specificaties uw apparaat dus heeft. Uiteindelijk zijn de meeste apps dus wel compatibel met uw tablet, smartphone of Tv box!

Hoe lossen we dit op?

Eigenlijk vrij simpel. Eerst gaat u naar de instellingen van uw Android apparaat. Vervolgens zoekt u het kopje “Apps“.  Als u hierin bent, kunt u zoeken naar de Google Playstore en hier op klikken. Nu kunt u klikken op “updates verwijderen” en “cache wissen“. Daarna kunt u de Playstore weer openen en zal de foutmelding niet meer naar voren komen.

Deze fix voor het probleem “app niet compatibel met je apparaat” is geschikt voor iedere Android tablet, Tv box of smartphone van Majstra. Daarnaast is deze oplossing natuurlijk ook geschikt voor andere Android apparaten. Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice. Support is uiteraard bedoeld voor de klanten van Majstra.