Fix: Netflix niet compatibel met je apparaat op Android

Netflix niet compatibel met je apparaat

Gebruikt u Android en wilt u graag gebruik maken van Netflix, maar u krijgt de melding “Netflix niet compatibel met je apparaat”? Wij geven u hier een stappenplan hoe dit op te lossen. Dit komt voornamelijk voor op Android versies boven de 5. Ik zal even kort uitleggen hoe dit komt. De Play Store herkent de chipset niet van uw apparaat waardoor het onbekend is voor de Play Store of uw apparaat compatibel is met Netflix, vandaar dat u de foutmelding krijgt. Echter voldoet al uw hardware aan de eisen van de Netflix app, dus via een kleine omweg is het mogelijk dit alsnog werkend te maken. Dit kost u 5 minuten. Deze oplossing geldt alleen voor Android apparaten met versie 4.4 of hoger. De oplossing geldt ook voor mediaspelers. Er zijn twee oplossingen beschikbaar. De eerste oplossing is gericht op Android versies tussen 4.4. en 7.1. De tweede is gericht op Android 8 of hoger.

Oplossing 1: Android versies 4.4 tot en met 7.1

Stap 1: Android apparaat instellen om Netflix direct te downloaden

U dient eerst wat instellingen te wijzigen op uw Android apparaat zodat u later Netflix direct kunt downloaden van hun site. Volg de stappen hieronder om dit te realiseren.

 • Eerst dient u de Netflix app te verwijderen op uw Android apparaat. Dit doet u via instellingen (settings)-> Apps-> Netflix. Hier kunt u kiezen voor Netflix en het vervolgens verwijderen. Dit kan ook via de Google Playstore. U zoekt dan op Netflix en hiermee kunt u het ook verwijderen.
 • Als u het heeft verwijderd, gaat u naar instellingen.
 • Hier klikt u op beveiliging (security).
 • Dan plaatst u een vinkje naast “ Onbekende bronnen: Toestaan dat apps worden geïnstalleerd vanaf andere bronnen dan de Playstore”.
 • Vervolgens klikt u op OK om dit te bevestigen.

De instellingen staan nu goed. U kunt het later uiteraard weer terugzetten als u wilt, maar wel nadat Netflix is geïnstalleerd. Nu gaan we ervoor zorgen dat u de juiste versie van Netflix op uw Android apparaat krijgt en voorgoed van de melding “Netflix niet compatibel met je apparaat” af bent.

Stap 2: De juiste Netflix installeren

 • Pak het Android apparaat bij de hand waar u Netflix op wilt installeren.
 • Vervolgens klikt u op de volgende link om de Netflix app te downloaden: Klik hier voor de Netflix app
 • U krijgt eerst een blanco webpagina, deze zal zich sluiten en vervolgens zal er een bestand gedownload worden. Dit is dus de Netflix app.
 • Als deze volledig geïnstalleerd is, klikt u op het bestandje en vervolgens klikt u op “installeren”.
 • De installatie is klaar als u de melding krijgt “Netflix is geïnstalleerd”(Successfully Installed Netflix).
 • Nu kunt u naar de Netflix app gaan en deze starten. Als Netflix erom vraagt, kunt u uw e-mailadres en wachtwoord intoetsen. U hoeft dit eenmalig te doen en vervolgens zal Netflix hier dan ook niet meer om vragen.

Oplossing 2: Android 8 of hoger

Android 8+ versies hebben een ietwat andere werking dan eerdere versies. Mocht u hier ook in de Play Store de melding krijgen “Netflix niet compatibel met uw apparaat”, hebben wij hier een makkelijke oplossing voor. Volg de stappen hieronder om dit binnen 5 minuten geregeld te hebben.

Stap 1: Download APK Pure via een zoekmachine

De app APK Pure kunt u niet vinden in de Play Store. Dit komt omdat het eigenlijk zelf een soort Play Store is. Echter herkent deze app wel de chipset wat uw apparaat gebruikt en zult u dus geen problemen ervaren met bijvoorbeeld Netflix. Dit kan ook handig zijn voor andere apps die dit probleem zouden kunnen weergeven. U kunt de APK Pure downloaden via hun eigen site door hier te klikken.

Stap 2: Zoek Netflix in APK Pure en download het

APK Pure zal overigens niet veel data in beslag nemen, het is eigenlijk net als de Play Store een marktplaats waar alle apps op te downloaden zijn. Als u deze app heeft gestart, kunt u boven in de zoekbalk zoeken naar Netflix. Daarna klikt u op de app en klikt u op “Install”. De juiste versie van Netflix zal direct gedownload worden. Vervolgens klikt u op installeren. Daarna is het klaar en kunt u genieten van Netflix! U kunt de APK Pure overigens ook gebruiken voor andere apps met deze foutmelding.

Let op: Mocht Netflix binnen APK Pure heel lang op “Install” blijven staan, kunt u de app gewoon sluiten. Dan gaat u binnen de Android naar instellingen->apps->APK Pure en klikt u op geforceerd afsluiten. Daarna opent u de APK Pure opnieuw en Netflix zal geïnstalleerd zijn op uw apparaat. Zo niet, klikt u weer op Netflix installeren. Daarna is dit opgelost.

Met deze oplossing bent u voor altijd af van het probleem “Netflix niet compatibel met je apparaat”. Dit kan voorkomen op ieder Android apparaat. Deze fix geldt voor iedere Tv box, smartphone en tablet van Majstra. Heeft u hier nog vragen over? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.