Fix: Windows 10 wil niet updaten

Windows 10 wil niet updaten

Heeft u een probleem met de Windows update en Windows 10 wil niet updaten? Wij hebben onder andere een oplossing voor “error 0x80070422”. Volg de stappen een voor een en vervolgens zal Windows 10 weer updates kunnen uitvoeren.

Oplossing: Zorg dat de Windows updater “running” is

Stap 1: Via de zoekfunctie linksonder van Windows kunt u zoeken op “services”

Als u zoekt op “services”, ziet u een tandwiel waar u op kunt klikken. Deze pagina brengt ons naar het beheer van alle services van Windows 10.

Stap 2: Als u in de “services” zit, kunt u zoeken naar Windows Update

U dient hier twee keer op te klikken zodat u in de instellingen komt van de Windows Update.

Stap 3: Nu kunt u klikken op het opstarttype, deze dienen op automatisch te staan

De update-service kan namelijk op handmatig of uitgeschakeld staan, dan update Windows 10 niet. Deze dienen te staan op automatisch en vanaf dan zal Windows 10 automatisch updaten.

Stap 4: De service van Windows Update moet wel gerund worden, het kan zijn dat deze stilstaat. Dit doet u door bij “status van service” op starten te drukken.

Nu wordt de service van Automatisch updaten gestart, vanaf nu zal Windows 10 automatisch updaten en dit zal Windows 10 ook aangeven.

Stap 5: Klik op “OK” om alles op te slaan

Nu zal het bericht met “Windows 10 wil niet updaten” niet meer aan de orde zijn. Vanaf nu zullen alle updates automatisch gaan en het probleem is opgelost. Deze oplossing geldt bij Majstra voor onder andere de Lipa Windows 10 4/64 GB tablet en de Beelink AP34 Windows 10 mini-pc. Wilt u graag een tablet kopen? Majstra biedt zowel Windows als Android tablets aan.

Hieronder kunt u een tutorial zien hoe u dit allemaal kunt uitvoeren.

Voor meer informatie over Windows kunt u onze blogs in de gaten houden. Mocht u meer vragen, opmerkingen of tips hebben, kunt u ons bereiken via de klantenservice.