Hoe kunt u het wifi signaal versterken?

Wifi versterker kopen

Heeft u thuis soms last van een slecht wifi signaal en kunt u niet in iedere ruimte goed gebruik maken van draadloos internet? De storing kan komen door muren, grote ruimtes en meerdere stoorzenders. U kunt het wifi signaal versterken via verschillende manieren. In dit artikel zullen wij de best werkende methodes benoemen.

Modem controleren en verplaatsen

Het meest voorkomende probleem is dat de modem niet goed staat ingesteld of niet de snelheid biedt zoals u beloofd is door de provider. U kunt dit eenvoudig testen door de internetsnelheid te testen via ´internet speed test sites`. U kunt wat instellingen wijzigen om de modem zo optimaal te laten presteren. Geeft deze alsnog niet de beloofde snelheid? Dan ligt het waarschijnlijk aan de modem, deze dient dan vervangen te worden.

Wifi kanaal aanpassen en antennes richten

De wifi frequentie kan ook een grote impact hebben op de internetsnelheid. De meeste mensen zitten namelijk op de 2.4 GHz frequentie. Ook veel apparaten als babyfoons en magnetrons maken gebruik van deze frequentie. U kunt dus afhankelijk zijn van anderen hoe snel het internet is. Probeer daarom een minder drukke frequentie als 5 GHz. Veel modems beschikken daarnaast ook over antennes. De houding van deze antennes is ook belangrijk voor het wifi signaal. U kunt het wifi signaal versterken door de antennes recht omhoog te zetten.

Wifi versterkers en Wifi powerlines

U kunt het wifi signaal ook versterken met externe apparaten. Populaire producten zijn wifi versterkers en wifi powerline adapters.

Wifi versterkers

Een wifi versterker (range extender, wifi repeater) is een makkelijke oplossing om het wifi signaal te versterken. U dient de versterker in een stopcontact te plaatsen op een plek waar er nog wel voldoende wifi signaal is. De versterker verbindt u vervolgens met het netwerk en nu zal het wifi bereik vergroot worden. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld op zolder of in bepaalde ruimtes een slecht wifi signaal hebt. Als u de versterker dan tussen de router en de ruimte plaatst, zal dit het beste werken. De wifi versterker kan een kleine vertraging oplopen waardoor de internetsnelheid iets kan afnemen. Dit komt omdat de versterker het signaal van de router moet oppikken en dit weer opnieuw uitzendt. Echter is het wel een betaalbare en effectieve oplossing.

  • Effectieve oplossing.
  • Betaalbaar.
  • Vaak met aansluiting internetkabel.
  • Versterkers met verschillende snelheden beschikbaar.
  • Nadeel: Kleine snelheidsvermindering wifi door het opnieuw uitzenden van het signaal.

Wifi powerline adapters

Wifi powerline adapters zijn ook effectief voor het uitbreiden van het wifi signaal. Een set bestaat altijd uit twee adapters. Eentje moet u met de modem verbinden en de tweede kunt u in de ruimte plaatsen waar u graag wifi wilt hebben. Dit levert over het algemeen geen vertraging op. Wel is er een ander nadeel. De adapters dienen in een direct stopcontact te zitten voor het beste resultaat. Als de adapter in een verlengsnoer zit, zal het minder effectief werken en storingen kunnen bevatten.

  • Betaalbaar en effectief.
  • Vrijwel geen snelheidsvermindering wifi.
  • Kan direct in de ruimte aangesloten worden.
  • Nadeel: De powerline adapter dient in een direct stopcontact geplaatst te worden voor de beste werking.

Ook wij bieden wifi versterkers aan. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.