Hoe werkt Whatsapp op de tablet?

whatsapp op tablet

Steeds meer mensen gebruiken tablets en steeds meer mensen gebruiken Whatsapp voor online communicatie met elkaar. De meesten kennen Whatsapp wel op de smartphone, maar werkt dit ook op een tablet? Ja zeker. Dit kan via meerdere methoden geactiveerd worden. Op deze pagina zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe u dit kunt doen. Binnen tien minuten heeft u Whatsapp ook op de tablet geactiveerd staan.

Wat is Whatsapp?

Whatsapp is een communicatie app wat u kunt gebruiken op de smartphone. De app is gemakkelijk te downloaden via de Playstore of App Store op uw smartphone. Via deze app kunt u alle contacten die ook Whatsapp hebben een bericht sturen. Het is ook mogelijk foto’s, video’s en voiceclips te sturen. Daarnaast kunt u groepsapps maken om met meerdere mensen in een groep te chatten. Handig voor werk of voor de familie. Het is tegenwoordig ook mogelijk om te videobellen via Whatsapp, deze app wordt dus steeds uitgebreider. Voorheen kostten berichten via een sms geld. Met de komst van internet, Whatsapp en smartphones is dit compleet veranderd. Alles gaat via het internet en het kost dus geen geld meer om berichten te verzenden. Whatsapp is gekoppeld aan een nummer en er is dus een simkaart voor nodig. Het is niet mogelijk om een telefoon zonder simkaart te activeren op Whatsapp. Maar wat als u nou ook een tablet wilt gebruiken met Whatsapp? Dit kan met of zonder simkaart, wij gaan u twee methoden uitleggen. Eerst beginnen we met Whatsapp Web.

whatsapp op tablet

Whatsapp Web

Het is mogelijk dat u WebWhatsapp al kent. Via deze weg kunt u een extra apparaat aansluiten op de Whatsapp van uw telefoon. Dit kan bijvoorbeeld op de pc, tablet of laptop. U kunt WebWhatsapp downloaden en installeren op het apparaat. De software zal vragen om een QR code te scannen. U opent de Whatsapp op uw smartphone en klikt bij de instellen op Web Whatsapp. Nu kunt u de QR code scannen op de pc, tablet of laptop. Vervolgens kunt u bij alle berichten en contacten op twee apparaten. Dit is erg handig, maar het nadeel is dat de smartphone in de buurt van het andere apparaat moet liggen en verbonden moet blijven met het internet. Dit geldt dus ook voor de tablet. Wij hebben nog twee methoden waar dit niet hoeft, deze zullen wij hieronder uitleggen.

Methode 1: Tablet met simkaartslot

Sommige tablets hebben een simkaartaansluiting. Hier kunt u dus een simkaart plaatsen in de tablet zodat u kunt bellen, gebeld kunt worden en u beschikt overal over mobiel internet. In dit geval werkt het hetzelfde als een smartphone. Deze tablets worden ook wel phonetablets genoemd of tablets met cellular data. In dit geval staat er een simkaart met een geactiveerd nummer op de tablet. U kunt Whatsapp dus gewoon downloaden via de Playstore of de App Store en gebruiken net als op een smartphone.

Methode 2: Tablet messenger voor Whatsapp

Tablet messenger is Whatsapp wat speciaal ontwikkeld is voor een tablet zonder simkaart. In feite werkt dit hetzelfde als WebWhatsapp.

  • Via de Playstore of App Store kunt u de Tablet messenger downloaden. Open deze app.
  • Daarna kunt u Whatsapp openen op de smartphone en klikt u rechtsboven op de puntjes.
  • Selecteer vervolgens Whatsapp Web. De camera van de smartphone zal automatisch opstarten.
  • Nu kunt u de QR code scannen binnen de Tablet messenger.
  • Deze zal synchroniseren met de Whatsapp van uw telefoon en nu is Tablet Messenger klaar voor gebruik. Let wel op dat ook hier de apparaten in de buurt van elkaar moeten blijven, ook dienen beide apparaten met het internet verbonden te zijn.

Methode voor Whatsapp op tablets

De bovenstaande methoden zijn werkbaar voor alle merken tablets. Zowel voor Android tablets, iPads en Windows tablets. Let wel op dat het gebruik van Whatsapp nooit onafhankelijk is van een simkaart. Minstens een apparaat heeft een simkaart en een telefoonnummer nodig zodat Whatsapp geactiveerd is. Vervolgens is het wel mogelijk de app te openen op een ander apparaat via WebWhatsapp of Tablet messenger. Bij Majstra kunt u ook een assortiment tablets vinden. Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.