Het installeren van interactieve televisie op Android apparaten

Lipa Crystal Octacore IPS

Deze blog over interactieve televisie is geschreven na meerdere klantvragen over hoe het kijken van interactieve televisie mogelijk is op Android apparaten. Vele mensen kijken om verschillende redenen anno 2016 interactieve televisie. De belangrijkste reden hiervoor is dat u zelf wilt bepalen wanneer u iets opneemt, wanneer u een persoonlijke reclame (pauze) inlast en ook wanneer u iets terugkijkt. Daarnaast is interactieve televisie te bekijken op de computer/laptop, op uw smartphone en natuurlijk ook op de tablets van Majstra. Hiervoor heeft u enkel een internet verbinding nodig met uw tablet. Het is even aansluiten op het wifi-netwerk, de stappen uit deze blog volgen en het kijkplezier begint.

Interactieve televisie op Android tablet

Eenvoudig kijken wat u wilt

Echter is dat simpelweg kijken op Android tablets niet altijd het geval. Android voorkomt het interactieve televisie plezier van meerdere gebruikers. Een simpele oplossing hiervoor is het rooten van de tablet. Maar hoe werkt dat? En is dat moeilijk? Eigenlijk valt dat wel mee en kan bijna iedereen de tablet rooten. Het voordeel hiervan is dat een Android tablet hierdoor ontgrendeld wordt,waardoor u toegang heeft tot meer bestanden op de tablet. Door het rooten krijgen applicaties op uw tablet het recht om bepaalde facetten in het systeem aan te passen. Wel waarschuwen wij ervoor dat er niet teveel gewijzigd moet worden aan de tablet, wanneer er geen kennis is over bepaalde zaken, probeer dan ook vooral niets aan te passen. Doordat de tablet ontgrendeld is, kan er namelijk ook meer verkeerd aangepast worden. Hierdoor kan uw tablet onomkeerbare schade oplopen.

Interactieve televisie

Wanneer u simpele stappen volgt om uw tablet te rooten en het enkel gebruik om interactieve televisie te bekijken, kan het natuurlijk geen kwaad. Wij bevelen aan om het rooten te doen via de Kingo root. Vervolgens kunt u kiezen voor de Windowsversie en de Androidversie. Hier dient u te kiezen voor de Windowsversie, deze is namelijk uitgebreider dan de Androidversie. Ook op de Lipa Windowstablet kan dus interactieve televisie gekeken worden. Vervolgens is uw tablet geroot na het voltooien van het proces. Hierdoor kunt u via Yelo Play, Ziggo Horizon en interactieve televisie van KPN dus gewoon interactieve televisie kijken. Ook is het voordeel van Kingo root dat andere apps geen hinder ondervinden van het feit dat de Android tablet geroot is, wat normaal wel eens het geval kan zijn. Daarnaast dient SuperSU tot het toekennen van het recht om apps aan te passen. Wanneer u vervolgens de Android tablet weer wilt unrooten, kunt u dit ook eenvoudig doen via de SuperSU.

Kortom, of u nu interactieve televisie wilt kijken op een Allwinner 10  inch black tablet, een 9 inch black tablet of een Lipa Phonetablet, met de Kingo root is dit alles binnen handbereik.

4G Phonetablet

Ook op de Phonetablet kunt u interactieve televisie kijken!