Keuzehulp mini pc’s

mini pc 1

Een mini pc kopen: advies van Majstra

Met een mini pc heeft u een kleine computer in huis met de kracht van een desktop pc. Het voordeel is dat u de pc achter de monitor kunt monteren zodat het niet zichtbaar is. Daarnaast neemt het ook weinig ruimte in beslag. Ook kunt u de pc makkelijk meenemen. Op deze pagina geven wij advies over de belangrijkste punten.

Welke besturing voor de mini pc?

Er zijn verschillende besturingssystemen voor de mini pc. De meest populaire zijn Android en Windows. Android is ultiem voor multimedia en kleinere spelletjes. Als u de pc nodig heeft voor het streamen van media of kleine spelletjes, dan is de Android mini pc perfect. Deze zijn ook voordeliger, gebruiksvriendelijk en makkelijk te koppelen met andere apparaten. Een Windows mini pc is een stuk krachtiger en uitgebreider. Wij raden Windows aan als u zwaardere software als Photoshop of games gaat gebruiken. Daarnaast is dit ook handiger voor de studie of werk.

  • Android. Deze besturing is ideaal voor multimedia, spelletjes en het koppelen met andere apparaten.
  • Windows. Deze mini pc’s beschikken over meer kracht. Voor studie, werk, games of grafische doelen.

Welk formaat mini pc?

Mini pc’s zijn er in verschillende formaten, tot een grootte van een usb stick. Als u de mini pc wilt monteren achter de monitor, dient u na te gaan hoe groot de pc maximaal mag zijn. Dit geldt ook als u een portable pc wilt wat u mee kunt nemen op locatie.

Een mini pc voor werk of studie

Een mini pc kan ook gebruikt worden voor werk of studie. In dit geval raden wij Windows mini pc’s aan vanwege de kracht. Zo kunt u makkelijk Office, grafische software of bedrijfssoftware gebruiken zonder dat de computer vastloopt. Let wel op dat de snelheid genoeg dient te zijn. Wij geven u een schatting van wat u nodig heeft.

  • Microsoft Office. Om goed gebruik te kunnen maken van het Office pakket, raden wij een processor met minimaal 1.5 GHz aan en een werkgeheugen van 3 GB.
  • Photoshop. Deze grafische software vraagt iets meer. Een processor met minimaal 1.8 GHz en een werkgeheugen van 4GB voldoen.

Films, series en live tv kijken

Met een mini pc kunt u uiteraard ook films streamen via Netflix, Kodi, Disney + en live televisie kijken via apps. U dient alleen over een internetverbinding te beschikken. Voor media is een Android mini pc voldoende. Een Windows pc kan uiteraard ook media streamen, alleen deze zijn wat duurder. Een handige accessoire voor erbij is een draadloos toetsenbord.

  • Android. Dit is ultiem voor multimedia. Via de Play store kunt u gemakkelijk bij alle apps.
  • Windows. Dit volstaat ook, alleen zijn deze pc’s wat duurder. Een aanrader als u dit doel combineert met andere doelen.

Gamen met de mini pc

Spelletjes spelen kan erg leuk zijn. U wilt alleen niet dat het vastloopt, dan is de pret er snel van af. Voor kleine spelletjes kunt u gemakkelijk een Android mini pc gebruiken, let wel op dat de systeemeisen voldoen. Voor krachtigere games raden wij Windows aan omdat deze mini pc’s over meer kracht beschikken. Let wel op dat de processor, het werkgeheugen en de videokaart voldoen aan de eisen van het spel.

Media afspelen via een externe harde schijf

Het is ook mogelijk om media te bekijken via de externe harde schijf. Dit kan leuk zijn als u bijvoorbeeld oudere foto’s of filmpjes wilt overzetten of projecteren. Let op dat de mini pc beschikt over usb aansluitingen. Daarnaast verschilt het per mini pc hoe groot (in geheugen) de externe harde zijn mag zijn om het te herkennen. Doorgaans kunnen Windows mini pc’s grotere externe harde schijven herkennen dan de Android pc’s.