Keuzehulp slimme lampen

smart lampen 1

Een slimme lamp kopen: advies van Majstra

Een smart lamp (of slimme verlichting) brengt een unieke sfeer in huis. U kunt met uw telefoon de kleuren veranderen, de microfoon inschakelen en alle aangesloten lampen via de bij behorende app op afstand besturen. Erg handig als u van verschillende sferen houdt. Op deze pagina bieden wij u keuzehulp en gaan we in op de belangrijkste functies.

Wat is een slimme lamp?

Een slimme lamp is eigenlijk een normale lamp, maar met wat extra functies. Er zit een wifi of bluetooth mogelijkheid op en nog extra aanvullende functies als het veranderen van kleuren, een microfoon, groepstoegang en meer. De kern van het product is dat het te koppelen is met apparaten thuis als telefoons, tablets, computers en smart home producten. Zo kunt u slimme verlichting op afstand besturen en functies inschakelen.

  • Op afstand kleuren veranderen en een sfeer creëren.
  • Licht dimmen of versterken.
  • Microfoon voor disco mogelijkheden.
  • Groepstoegang voor heel het gezin.
  • Te koppelen met alle apparaten.

Welke fitting?

Een slimme lamp heeft ook een maat. Welke fitting de lamp dient te hebben, ligt aan de maat van de lampkast waar u het in wilt draaien. De meest gebruikte fitting is E27, dit betekent dat de schroefdraad een dikte heeft van 27 millimeter. Een ander veel gebruikte fitting is E14 met een schroefdraad van 14 millimeter.

Met kleurwisseling en microfoon

Een smart lamp maakt het ook mogelijk kleuren te wisselen. Veel alternatieve lampen van de Philips Hue beschikken over 16 miljoen kleuren. U kunt dit met uw telefoon of tablet gemakkelijk wisselen. Dit kan ideaal zijn als u een bepaalde sfeer wilt maken. Dit kan uiteraard per ruimte verschillen. Daarnaast beschikken veel smart lampen ook over een microfoon. Dit betekent dat de kleuren veranderen op basis van het geluid. Erg leuk als u muziek luistert.

Koppelen aan smart home producten

De lampen kunnen ook gekoppeld worden aan smart home producten, telefoons, tablets en computers. Ieder product heeft een andere compatibiliteit. De meeste lampen zijn universeel voor iedere telefoon of tablet, u dient het alleen met elkaar per wifi of bluetooth te verbinden. Daarnaast zijn de meeste slimme lampen ook compatibel met Amazon Alexa en Google Home. Heeft u een andere smart home product? Kijk dan goed naar de compatibiliteit.

Groepstoegang

Wilt u met het gezin toegang hebben tot de lampen? Dit kan eenvoudig als de smart lamp dit ondersteunt. Via de bij behorende app kunnen verschillende gezinsleden zichzelf toevoegen om ook toegang te hebben tot de lampen. Dit maakt het nog makkelijker!