Majstra als leerbedrijf door internationale expansie

Majstra als leerbedrijf

Vorige maand vierde Majstra als leerbedrijf haar 3e verjaardag als onderneming in de detailhandel- en de elektronicabranche. De erkenning als leerbedrijf is in de maand januari door het SBB toegekend, waardoor studenten praktijkervaring op doen in deze branche. De erkenning als leerbedrijf en het aanbieden van stagebegeleiding en stageplaatsen komt voort uit de enorme groei van de onderneming in 2016. 2016 was het jaar waarin het assortiment werd uitgebreid naar ruim 100 producten, de omzet met 315% ten opzichte van het jaar ervoor groeide, het aantal samenwerkingen met zakelijke partners flink toenam en daarnaast de zoektocht naar een nieuw/groter kantoor werd ingezet. Hierdoor is door de betreding van een nieuw kantoor in januari ook daadwerkelijk fysieke ruimte voor stagiaires gecreëerd, welke tot stand is gekomen door een toenemende vraag naar medewerkers, die ondersteunen in het behalen van de organisatiedoelen van Majstra.

Begin 2017 zijn er meerdere betaalmethoden toegevoegd, zodat ook andere Europese markten in verscheidene segmenten aangeboord gaan worden. Hierdoor worden zowel huidige als potentiële partners (naast de consumenten) uit Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Italië en het Verenigd Koninkrijk in haar betaalmethoden gefaciliteerd. Om deze landen ook taalkundig te bedienen wordt de website momenteel door een stagiair van de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar, naar het Engels vertaald. Om een tweede stap te zetten in de taalkundige bediening van deze Europese landen, zal eind 2017 de website ook compleet in het Duits vertaald worden. De derde stap hierin zal eind 2018 naar verwachting worden gezet.

Daarnaast worden in 2017 meerdere interne processen professioneler ingericht, gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Hierin is een eerste stap gezet door de aanleg van een eigen voorraadbeheermethode en is er momenteel een online retourssysteem in ontwikkeling. Daarbij is ook een stap gezet in het zakelijke proces, welke meer is gestandaardiseerd, waardoor de zakelijke partners beter worden bediend. Hierdoor zijn er enerzijds meer zakelijke partners aangehaakt bij het Majstra-gedachtengoed en anderzijds meer samenwerkingen aangegaan met vergelijksites.  Om ook op gebied van social media het interne proces te laten groeien, wordt momenteel marktonderzoek door een student Small Business en Retail Management gedaan. Dit marktonderzoek is het centrale onderwerp van de afstudeerscriptie van deze student. Tot slot, worden meerdere categorieën (zoals bv. virtual reality en een geschenkencategorie) gepresenteerd in 2017 en toegevoegd aan het aanbod.

In de toekomst zal in toenemende mate behoefte zijn aan de inzet van stagiaires uit verschillende studierichtingen, om de interne processen, het assortiment, het marktaandeel en de bekendheid te laten groeien. Dus ben jij een student die de overtuiging heeft iets te kunnen bijdragen aan Majstra als leerbedrijf, houdt dan de website en onze LinkedInpage in de gaten voor nieuwe vacatures.