Hoe werkt de spraakcommando OK Google op Android?

OK Google op Android

Hoe makkelijk is het, u zegt tegen uw telefoon wat er gedaan moet worden en de telefoon gaat het exact uitvoeren! Het is momenteel al mogelijk en dit gaat in de toekomst alleen maar uitgebreid worden. Spraakcommando’s worden steeds meer gebruikt door mensen.  Android is van Google en Google is van Android dus Voice control op Android gaat goed gepaard met de werking op Google. De spraakcommando van Android heet “OK Google”. In dit artikel gaan wij u uitleggen hoe u gebruik kunt maken van Ok Google op Android en hoe dit ook in het Nederlands kan.

Engels

OK Google is al mogelijk vanaf Android 4.4, een grote kans dat uw Android versie nieuwer is en dit dus ondersteunt. Engels wordt al een tijdje ondersteund en dit kunt u activeren in de instellingen van uw Android. Per telefoon verschilt waar exact het kopje “spraakbesturing” staat. Deze dient u te vinden om het te activeren, hier kunt u ook uw taal instellen. Momenteel kan dit alleen in het Engels gedaan worden, via een omweg kunt u het ook in het Nederlands instellen.

Ook in het Nederlands

Dit is in te stellen via de Google zoekbalk op uw telefoon. Klik in de zoekbalk op het Google icoon. In het volgende scherm kunt u klikken op instellingen wat linksboven in beeld komt. Klik vervolgens op het tandwieltje voor verdere instellingen. Daarna klikt u op spraakinstellingen.

Spraakinstellingen

Nu kunt u uw spraakinstellingen veranderen. U klikt eerst op talen. Dan klikt op “English US” zodat dit op primair staat. Nederlands wordt namelijk nog niet volledig ondersteund door “OK Google”.  De secundaire taal blijft in het Nederlands staan. Dit zal verder niets veranderen aan de taalinstellingen van uw telefoon.

Met de bovenstaande informatie Kunt u OK Google op Android op de juiste manier instellen. De Nederlandse taal wordt nog niet volledig ondersteund door OK Google, maar dit zal op termijn wel verbeterd worden. Via de bovenstaande manieren kunt u het dus wel via een omweg in het Nederlands gebruiken. OK Google is geschikt voor iedere tablet, smartphone en Tv box van Majstra. Heeft u nog vragen en kunnen wij u nog ergens mee helpen? U kunt ons bereiken via de klantenservice.