Wie zijn wij?

Tijdens de oprichting waren beide oprichters studenten aan de Universiteit Leiden, zij deden de studie Bestuurskunde (Economie, Bestuur en Management). Op een zaterdagavond in  2013 kwamen zij op het idee een eigen webshop op te richten. Dit idee ontstond spontaan in het weekend na een gesprek over elektronica. Zij vonden beiden dat elektronica redelijk duur werd aangeboden, en als studenten was er natuurlijk geen flink vermogen om alles aan te schaffen waar behoefte aan was. Plotseling ontstond het idee, namelijk het aanbieden van budgetelektronica. Er werd gedacht dat het wel mogelijk was om even goede producten aan te bieden als de grotere bekende merken in Europa. Het bleek dat dit mogelijk was, maar de merken zouden wel iets onbekender zijn dan de al gevestigde merken. Echter werd een Majstra-norm afgesproken waaraan de producten dienden te voldoen. Hierbij was dan wel een uitmuntende service nodig om vertrouwen bij consumenten op te wekken. Zo gezegd, zo gedaan werd in januari 2014 het bedrijf ingeschreven bij de KvK.

Dit leidde tot het concept dat Majstra vandaag de dag nog steeds hanteert, echter is deze wel vele malen uitgebreider en specifieker. Er is gekozen voor bepaalde kwaliteitseisen, waardoor de klant dezelfde kwaliteit krijgt voor een aanzienlijk lager bedrag. Daarnaast vinden wij van Majstra de service extreem belangrijk, zeker met onbekendere merken en nieuwe producten. Aan de hand van onze klantenservice en onze blogcategorie, worden consumenten aan de hand genomen in de ontdekkingstocht van Majstra. Tot nu toe is het heel erg goed bevallen en de gedachte “dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs” is tot nu toe erg in smaak onder de consumenten en de zakelijke markt. Uiteindelijk is het spontane idee tijdens een studentenweekend dus realiteit geworden en vestigt Majstra zich stevig in de huidige elektronicamarkt. Dit idee waarmee de vennoten destijds begonnen, is nog steeds het uitgangspunt voor eenieder die bij Majstra betrokken is.

Doelen en visie

Het doel van Majstra is om de gehele Europese elektronicamarkt voordelige elektronicaproducten aan te bieden, met de maximale service en ondersteuning. Aangezien iedereen recht heeft op een goed product, tegen een eerlijke prijs.  Momenteel is Majstra gevestigd op de Nederlandse en Belgische markt. In de toekomst is het bedoeling om in de hele Europese Unie aan te bieden. Daarnaast blijft de beleving van de klant centraal staan, waardoor het groeiproces gecontroleerd plaats zal vinden. Zo blijven klanten geld besparen door de producten van Majstra, maar blijven zij ook een goede service behouden. Deze rol wil Majstra blijven vervullen in de markt van budgetelektronica, puur omdat dit de reden was om het bedrijf te starten, tijdens de studententijd.

In de praktijk zijn de vennoten naast de studie Bestuurskunde begonnen met de onderneming. Vervolgens is de eerste van de twee vennoten afgestudeerd in 2014 en de ander in 2016. Naast de studies waren beiden er al full-time mee bezig, maar door de afronding van de studie is het mogelijk geworden ook de volledige focus op het bedrijfsvoeren te leggen. Het doel is om een grote aanbieder te worden op de Europese elektronicamarkt, door onderscheiding op service en prijs-kwaliteitverhouding. De afgelopen jaren heeft Majstra een flinke groei gekend, wat zich ook heden ten dagen nog doorzet. Hierdoor maakt de ambitie van Majstra een vertaalslag naar het resultaat, wat voor elk bedrijf fijn is. Daarbij streeft Majstra altijd naar een persoonlijke één op één behandeling van de klant. Dit komt doordat elke klant anders is, eigen wensen en behoefte heeft en elke situatie uniek is. Hierdoor is Majstra ervan overtuigd dat een extreem bureaucratische aanpak averechts werkt. Klanten vinden het fijn als er snel geschakeld wordt. Wij vertrouwen op de klant en Majstra levert een snelle service zodat er niet lang gewacht hoeft te worden.

Naast uitbreiding op de elektronicamarkt, willen wij bij Majstra eigen projecten op gaan zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit om ook als bedrijf op dat gebied vooruitstrevend en vernieuwend te zijn. Wij willen graag projecten opzetten om de wereld een stukje beter te maken. Denk hierbij aan investeringsprojecten voor scholen in Afrika. Natuurlijk kunnen wij simpelweg een deel van de winst reserveren voor een goed doel, maar wij doen liever echt zelf iets terug voor de wereld om ook zeker te weten dat de middelen goed besteed worden. Momenteel is dit nog één van de doelen dat in de toekomst gerealiseerd dient te worden.

Heeft u nog meer vragen over de totstandkoming van ons bedrijf, schroom dan niet en stuur gerust een e-mail  naar: info@majstra.com

Wat kunnen wij voor u doen?

Mocht u vragen, tips of opmerkingen hebben, kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij staan altijd open voor goede tips om zo een nog betere service te kunnen verlenen. Onze contactgegevens kunt u vinden onder het kopje “klantenservice”.

Snelle verzending

Ons doel is om alle producten uit ons actieve assortiment, uit voorraad te leveren. De levertijd is in dat geval één werkdag, mocht dit afwijken, dan kunt u dat terugvinden bij het specifieke product. Bij elke zending ontvangt u van ons een tracking code per mail en/of sms (dit hangt af van wat u invult). Mocht hier een probleem ontstaan, dan nemen wij preventief contact op met de klant.

Hoge servicegarantie van de deskundige klantenservice

Wij staan altijd in voor de klant en proberen een maximale service te bieden. U kunt ons bereiken via de klantenservice op werkdagen, binnen de genoemde tijden. Daarbij worden e-mails binnen 24 uur beantwoord, binnen de openingstijden. Voor technische ondersteuning schrijven wij blogs, zodat wij onze klanten aan de hand nemen om specifieke moeilijkheden op te lossen.

Beste kwaliteit

Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze producten, waardoor u altijd bij ons terecht kunt voor elektronicaproducten. Daarbij hebben wij ons eigen merk Lipa gecreëerd, om klanten een goedkope, docht kwalitatieve alternatieven te bieden.

Allwinner Technology
ASUS
Esperanza
EZcast
Formuler
Goodram