Review: De Beelink BT7 Intel mini-pc vergeleken met een toren-pc

Beelink Intel AP 34 Mini PC

De meeste desktop pc’s hebben een design van een toren. Het neemt redelijk wat ruimte in beslag, maar het functioneert goed. Hier zijn we tenslotte ook gewend aan geraakt. Nu introduceren wij een ongeveer even krachtige pc, maar dan in het formaat van een tv box, de Beelink BT7 Intel mini-pc.

Specificaties vergeleken met een toren-pc

De gemiddelde desktop pc bezit een werkgeheugen van 4 GB en een harde schijf van rond de 300 GB. De processors bevatten vaak 3 GHZ aan kloksnelheid. Deze specificaties maken het natuurlijk makkelijk om te werken met een pc. Nu is het wel zo dat er door het toren-design meer hardware past in de computer, er is immers meer ruimte voor grotere onderdelen. De originele videokaarten van pc’s zijn van nature ook al redelijk sterk en het nieuwste besturingssysteem voor Windows-computers is Windows 10. Nu bezit de Beelink BT7 Intel mini-pc ook een werkgeheugen van 4 GB. Daarnaast bevat de harde schijf van oorsprong 64 GB werkgeheugen wat uit te breiden is met sd-kaarten of externe harde schijven. De kloksnelheid van de processor betreft 2,4 GHZ en de mini-pc draait ook Windows 10. De specificaties van de gemiddelde toren-pc zijn dus wel iets sterker dan de Beelink BT7 Intel mini-pc.

Portable en licht

Nu is de vraag wat de sterke kracht is van de Beelink BT7 Intel mini-pc ten opzichte van een toren-pc. Deze mini-pc neemt heel weinig ruimte in beslag en is ook zeer gemakkelijk mee te nemen. Zo heeft de mini-pc afmetingen van een tv box. De afmetingen van deze mini-pc zijn: 12 x 12 x 2.3 cm (l x b x h). Het gewicht van de mini-pc betreft 304 gram. Dit is een heel sterk punt van dit model. Dit betekent dat de mini-pc erg licht is en een compact design heeft. Zo kunt u het gemakkelijk overal mee naartoe nemen en het aansluiten op verschillende beeldschermen, beamers of monitoren.

Verschillende functies van de mini-pc

Nu heeft de Beelink BT7 Intel mini-pc meerdere functies. Het model kan namelijk gebruikt worden als een gewone pc, en dus computer. U kunt de mini-pc aansluiten op een monitor en een muis en toetsenbord aansluiten zodat de werking als een pc compleet is. Omdat het zo licht en portable is, kan het ook gebruikt worden als tv box. Zo kunt u het aansluiten op uw televisie en allerlei programma’s installeren waarmee u televisie kunt kijken. Zo is het dus ook mogelijk om via Kodi of Netflix films en series te kijken op uw televisie. U kunt er namelijk ook gemakkelijk een mini draadloos toetsenbord op aansluiten en het van afstand bedienen. Daarnaast is de mini-pc ook  nog te gebruiken met bijvoorbeeld een beamer. Al de bestanden die op de mini-pc staan, kunnen gestreamd worden via een beamer of televisie.

Is de Beelink BT7 Intel mini-pc nou beter dan een gemiddelde toren-pc? Dat ligt eraan. Als u uw pc op een plek wilt houden en het verder alleen als pc wilt gebruiken, dan is een toren-pc geschikter dan deze mini-pc. De specificaties zijn gemiddeld gezien ook namelijk iets beter. Echter stijgt de vraag bij mensen naar mobiliteit en flexibiliteit. In dit geval is de Beelink BT7 Intel mini-pc uitermate geschikt. De specificaties zijn sterk genoeg om het ook als pc te gebruiken uiteraard. Het is makkelijk mee te nemen overal naartoe en ook nog eens te gebruiken als tv box. Zo kunt u het heel gemakkelijk gebruiken om films en series te streamen naar de televisie via Kodi of Netflix. Met de HDMI-kabel is het overal mee te verbinden wat een HDMI-aansluiting heeft. Ook is het te gebruiken om data te streamen naar bijvoorbeeld een beamer. De vraag naar dit soort pc’s groeit de afgelopen jaren sterk.

De Beelink BT7 Intel mini-pc is bij Majstra te koop voor €249,99. In het pakket ontvangt u de mini-pc, een voeder, twee HDMI-kabels, een driver-cd en een handleiding. Daarnaast ontvangt u een tweejarige garantie en de service van Majstra. Wilt u liever een tv box met Android wat een stuk voordeliger is, maar wel minder multifunctioneel? Dan kunt u een kijkje nemen in onze categorie tv box.

Heeft u nog vragen, opmerkingen of tips? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.