Efficiënt en doelgericht leren door tablets in het onderwijs

Tablets in het onderwijs

Anno 2017 is de combinatie kinderen/jongeren en elektronica bijna niet meer weg te denken. Waar de jeugd 20 jaar geleden meer buiten actief was, is de jeugd tegenwoordig vaak in huis actief in het gebruik van elektronica producten. Daarentegen is het onderwijs in veel gevallen nog niet getransformeerd conform de digitalisering in deze tijd, terwijl tablets in het onderwijs wel degelijk efficiëntie verhogend werkt.

Onderwijs op maat
Allereerst, bieden tablets in het onderwijs direct feedback naar de leerling, waardoor de leerling tijdens het maken van oefensommen direct feedback krijgt. Hierdoor leert de leerling van haar fout, dankzij de inzet van de tablet. Dit stimuleert ook de mogelijkheid tot onderwijs op maat, aangezien elke leerling in haar eigen tempo kan leren. Wat weer een constante uitdaging geeft aan de leerling, aangezien deze niet dient te wachten tot de 32 andere leerlingen de gegeven som ook snappen. Dit leidt in de praktijk tot een verdubbeling van het aantal sommen dat een leerling maakt, aangezien zij meer uitgedaagd worden en zo meer progressie boeken. De inzet van de tablet werkt dus motivatieverhogend, aangezien de leerling naar eigen kunnen zich kan ontwikkelen! Ten tweede, leren zij meer over ICT gedurende de schoolcarrière. Daardoor verhogen tablets in het onderwijs de aansluiting met het bedrijfsleven, aangezien in het bedrijfsleven in een hoge mate met elektronica wordt gewerkt.

Docent als monitor
De tablets in het onderwijs stelt de docent ook meer in staat om excellente leerlingen verder te laten werken en specifiek ondersteuning te geven aan de leerlingen die meer behoefte hebben aan persoonlijke ondersteuning, naast de feedback van de tablet. De docent kan namelijk eenvoudig via de ontwikkelde apps toezicht houden wat de resultaten van de leerlingen zijn. Gerelateerd aan deze resultaten en de voortgang van de leerlingen, kan de docent gericht ondersteuning bieden. Dit maakt de monitoring voor de docent eenvoudiger, waardoor de docent meer en meer overzicht en controle over de klas krijgt. Ook levert het minder nakijk werk op, aangezien de tablet direct feedback geeft. Hierdoor is het eenvoudiger voor de docent om grotere klassen te beheersen, waardoor de efficiëntie van het onderwijs wordt verhoogd.

Efficiëntie verhogend
Waar tablets in het onderwijs vijf jaar geleden nog om een forse investering vroeg, valt dat vandaag de dag wel mee. Zo zijn er namelijk voordelige tablets van een hoge kwaliteit beschikbaar, waardoor de investering per leerling (exclusief software) zal neerkomen op gemiddeld € 43,- per jaar voor een Android tablet en € 75,- per jaar voor een 2 in 1 Windows tablet. Daarbij zijn de kosten per leerling voor de software gemiddeld € 60,- per jaar. Echter worden deze kosten door de efficiëntie verhogende werking van de inzet van tablets in het onderwijs al terugverdiend, aangezien er grotere klassen aangehouden kunnen worden, de docent minder nakijk werk heeft en de ontwikkeling per leerling hoger ligt. Daarnaast zal de transitiefase door een goede elektronicapartner vrij eenvoudig verlopen.

Bent u benieuwd wat de kosten van tablets in het onderwijs bij Majstra zijn? Vraag dan gerust een offerte bij ons aan, dan zullen wij een passend advies op maat voor u verzorgen, conform de preferenties van uw onderwijsinstelling.