Tip: Wij helpen u met het besparen van de batterij van uw smartphone of tablet!

besparen van de batterij van uw smartphone

Wij maken het allemaal weleens mee: U heeft uw smartphone of tablet nog voor iets nodig, maar de batterij is bijna op. Dit is erg vervelend en deze situatie komt bijna bij iedereen wel voor. Gelukkig zijn er oplossingen om dit tegen te houden. In dit artikel geven wij u tips voor het besparen van de batterij van uw smartphone of tablet.

Locatie en helderheid

Als u de locatie heeft ingeschakeld, kost dit veel batterij. Nieuwere Android-versies presteren wel beter met deze instelling, het blijft wel relatief veel batterij zuigen. Daarnaast speelt de helderheid van het scherm ook een grote rol. Hoe donkerder het  scherm is, hoe minder batterij het kost. Probeer daarom goed voor uzelf na te gaan of de helderheid van het scherm ook wat lager kan. Schakel een automatische helderheid dan ook uit.

Scherm time-out, NFC, bluetooth en wifi

Probeer de time-out van het scherm zo kort mogelijk te maken. In plaats van 30 seconden kunt u bijvoorbeeld 15 seconden kiezen, deze keuze helpt u al batterij te besparen. Daarnaast raden wij u aan de functies van NFC, bluetooth en wifi alleen in te schakelen als u het gebruikt. Dit helpt u met het besparen van de batterij van uw smartphone en tablet.

Gebruik batterijbesparende apps

Via het internet en de Playstores zijn er veel apps te verkrijgen die helpen uw batterij te besparen. Enkele apps die u hierbij kunnen helpen, zijn “Battery doctor” en “Greenify”. Deze apps zorgen ervoor dat de andere apps op stand-by gaan als u ze niet gebruikt. Dit bespaart uiteindelijk veel energie. Het kan uiteindelijk tot 50% extra batterijduur schelen.

Deze tips helpen u met het besparen van de batterij van uw smartphone of tablet. Deze tips gelden voor al onze smartphones, tablets en Tv boxen. Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.