Tip: Gratis antivirus voor Android

Antivirus voor Android

Wilt u uw Android apparaat graag extra beveiligen? Er kunnen veel vervelende bestanden, virussen of malware op uw apparaat komen. Een antivirus kan u hierbij helpen. U heeft dit binnen vijf minuten geïnstalleerd. Wij geven u een aantal tips voor een antivirus voor Android. U kunt deze hieronder vinden, en deze zijn allemaal gratis!

Avast

Avast (voorheen Avast!) is misschien wel het bekendste antivirus programma. De software is zeer gemakkelijk te begrijpen en enorm uitgebreid. Avast voert regelmatig database scans uit waardoor de nieuwste virussen, spyware en malware herkend worden.

Voordelen
Er zijn vijf verschillende scans beschikbaar, waaronder een functionaliteitsscan en een Clean-up module.
– De smart scan, alle scans worden uitgevoerd met een druk op de knop.
– Real Time bescherming.
– Met beveiligde VPN lijn.
– Met eigen sterk beveiligde browser. Dit kan handig zijn als u gevoelige informatie op het internet gaat invullen of delen.

Het nadeel van Avast is dat het aardig wat werkgeheugen in beslag neemt waardoor het apparaat iets trager wordt en de batterijduur afneemt. Hier staat natuurlijk tegenover dat u een uitgebreide antivirus in huis heeft.

Antivirus voor Android

Bitdefender Antivirus

Een nieuw antivirus voor Android is Bitdefender. Deze software werkt via een scantechnologie in “de cloud” om uw Android apparaat te beveiligen. Een voordeel hiervan is dat er minder werkgeheugen nodig is. Dit betekent dat uw apparaat bijna even snel blijft als zonder dit programma.

Voordelen
-Snelle werking, uw apparaat wordt niet trager.
-Herkent 99% van de virussen.
-Geen invloed op de accu, de batterijduur wordt niet beïnvloed.
-Directe scan na installatie van een app.
-Geen configuratie.

Bitdefender is een antivirus voor Android wat de focus heeft om de noodzakelijke beveiligingstaken uit te voeren. De software neemt niet teveel werkgeheugen in beslag. Het nadeel is dat de software niet zo uitgebreid is als bijvoorbeeld Avast.

Antivirus voor Android

AVL

Als u een simpele antivirus wilt installeren die gewoonweg uw apparaat beschermt, dan is AVL de juiste keuze. De software is niet enorm uitgebreid en is gemakkelijk te snappen. Er zijn weinig extra tools beschikbaar. De focus ligt echt op het beschermen van uw apparaat tegen virussen, malware en spyware. De software neemt ook weinig werkgeheugen in beslag en er is weinig invloed op de batterijduur van uw apparaat.

Voordelen
Gemakkelijke interface, te begrijpen voor iedereen.
-Ook geschikt voor oudere smartphones door efficiënt gebruik van de software.
-U kunt telefoonnummers blokkeren.
-Phishing sites worden direct herkend en niet geladen. Zo kunt u niet opgelicht worden.

De AVL antivirus voor Android is dus een efficiënte oplossing als u gewoonweg uw toestel wilt beveiligen. U zoekt niet naar een zeer uitgebreid programma.

Antivirus voor AndroidAntivirus voor Android

U heeft een van deze softwares binnen vijf minuten geïnstalleerd en geactiveerd op uw Android apparaat. De softwares zijn geschikt voor alle Android tablets, smartwatches, Tv boxen en smartphones. Als u Avast wilt installeren, let dan wel op dat u genoeg werkgeheugen en opslagruimte heeft op uw Android toestel. Dit is namelijk een vrij uitgebreide antivirus wat invloed kan hebben op de snelheid en  batterijduur van uw toestel. Heeft u nog vragen of kunnen wij u nog ergens mee helpen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.