Vakantiegeld, wat kan ik ermee? Meer dan je denkt!

Vakantiegeld

stedentrippen_europa_groot

Waar de maand mei bekend staat als de zogenaamde bloeimaand, de maand dat de scripties worden afgerond voor de studies of dat de laatste projecten in worden gezet voor de zomervakantie, gebeurt er natuurlijk meer in mei. En wist u trouwens dat het in de maand mei in het noordelijk halfrond lente is en in het zuidelijk halfrond herfst? In Nederland is met name dat laatste natuurlijk niet heel relevant. In ons koude kikkerlandje is het gemiddeld 12,7 graden Celsius. Daarnaast staat deze maand natuurlijk voor veel werkenden in het teken van het vakantiegeld, hèhè daar hebben we maanden op gewacht.

Maar als het dan eenmaal zover is, waar gaan we vakantiegeld dan aan uitgeven? Kijk we kunnen het in één keer aan een dure vakantie uitgeven, reserveren om bij te leggen bij de aanschaf van een nieuwe auto of we doen er meerdere dingen mee. Gelukkig zijn wij in de digitalisering een beetje geholpen, door middel van internetshoppen kunnen wij heel gericht vergelijken. Hier boeken wij spotgoedkope vakanties en gaan wij op zoek naar de goedkopere gadgets, zodat het geld niet in één keer wordt uitgegeven.

reis

Nu moet ik eerlijk toegeven, wij zaten hier zelf vroeger ook altijd mee. Als wij dan die 8% vakantiebonus kregen, wat ga je ermee doen? Kijk we wilden best nieuwe gadgets aanschaffen, maar niet gelijk al ons verdiende geld eraan uitgeven. Dit is eigenlijk ook het punt waar mijn vakantiegeldverhaal en één van de argumenten om Majstra op te richten samen komen. Destijds dachten wij altijd al: je salaris is eindelijk binnen, moet je dit dan gelijk uit gaan geven aan dure elektronicaproducten? Eerlijk gezegd, vonden wij van niet.

Door het zoeken naar voordelige elektronicaproducten, zoals Actioncamera’s, TV Boxen en Tablets wilden wij een voordelige oplossing bieden, zodat het vakantiegeld niet in één keer uitgegeven hoeft te worden. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld een 10 inch tablet gebruikt kan worden in het dagelijks leven, maar doordat u slim geld bespaart, is er ook nog geld voor dat stedentripje naar Barcelona. Of door de aanschaf van een goedkope 4k Actioncamera, is er nog geld over om heerlijk naar Toscane af te reizen. We kunnen ook met de auto een trip door Europa maken en met de Dashcam alles vastleggen. Eigenlijk creëren wij zelf hier een win-win situatie, we hoeven niet te kiezen, we doen het gewoon allebei. En daar komt ook nog is bij, dat we heel Toscane vast kunnen leggen op de Actioncamera, wat kunnen keuzes toch makkelijk gemaakt worden.

Lipa AT-4K Ultra HD actioncamera

Wat u ook kunt denken, leuk verhaal…. maar ik wil helemaal niet op vakantie en die actioncamera is ook niet aan mij besteed. Misschien wil jij wel gewoon lekker in het weekend uitrusten en gewoon op de bank hangen en films en series kijken. Gelukkig is dit met een TV Box ook allemaal heel eenvoudig, met KODI zijn deze films en series binnen handbereik.

Het moraal van dit verhaal is eigenlijk, iedereen heeft andere preferenties en geeft het geld aan een ander doel uit. Daarbij geeft Majstra wel de tip, ga er lekker efficiënt mee om en geef niet alles in één keer uit.

Wij wensen iedereen alvast een fijn weekend! En heeft u vragen? Stuur gerust een mail naar: info@majstra.com of bel even.