Veelgestelde vragen Android: Hoe verplaats ik mijn apps naar de SD-kaart?

Naar aanleiding van meerdere klantvragen schrijven we een artikel met een stappenplan hoe apps en data gemakkelijk op de SD-kaart te zetten zijn. Als het geheugen van uw mobiele apparaat vol is, kunt u deze heel gemakkelijk uitbreiden met een SD-kaart. Wilt u daarnaast ook nieuwe of bestaande apps op de SD-kaart opslaan? Wij zullen u uitleggen hoe u gemakkelijk apps naar de SD-kaart kunt overschrijven of installeren. Dit kan via de Android-instellingen en bepaalde handige apps, wij zullen u hieronder uitleggen hoe u dit kunt doen! Voordat u deze stappen kunt uitvoeren, is het belangrijk dat u een SD-kaart goed in de aansluiting van de SD-kaart klikt. Na deze klik, zit de geheugenkaart vast in uw mobiele apparaat en is deze klaar voor gebruik. Nu kunnen er apps naar de SD-kaart worden overgeschreven, wij zullen u vertellen hoe dit kan.

Via de Android-instellingen

U kunt het via de instellingen van uw Android instellen dat u gemakkelijk de apps naar de SD-kaart kunt overplaatsen. Dit doet u als volgt:

Stap 1: Klik op “instellingen”

Apps naar de SD-kaart

 

Stap 2: Klik vervolgens op “Apps” en klik de app aan die u wilt overzetten.

Apps naar de SD-kaart

Stap 3: Hier krijgt u de mogelijkheid om te klikken op “Verplaatsen naar SD-kaart”.

Apps naar de SD-kaart

 

Zo werkt het overplaatsen van apps naar de SD-kaart via de instellingen. Deze methode werkt ook voor iedere Android-tablet of Android Tv box uit ons assortiment, iedere Android-versie ziet er wat anders uit maar de inhoud is nagenoeg hetzelfde. Echter kan niet iedere app verplaatst worden naar de SD-kaart. Bepaalde apps staan op de Android geïnstalleerd waardoor deze niet overgeplaatst kunnen worden, dit gaat voornamelijk om applicaties die er standaard op staan. Er is echter nog een methode die meer mogelijkheden biedt, het kan namelijk ook via bepaalde apps wat wij hieronder zullen uitleggen.

Apps naar de SD-kaart verplaatsen via bepaalde apps

Er bestaan enkele apps die het gemakkelijk maken voor u om apps te verplaatsen naar de SD-kaart, wij zullen enkele voor u aanraden.

  1. “Move app to SD Card”

Deze applicatie betreft een zeer klein bestand die erg gemakkelijk werkt, bovendien is het ook gratis. Het bestand bezit een grootte van 1.8 MB en werkt vanaf iedere Android versie 2.3 of hoger. Met deze app kunt u ieder bestand selecteren die u wilt verplaatsen en u klikt vervolgens op “verplaatsen”, zo eenvoudig werkt het. Deze applicatie is geschikt voor iedere Android-tablet en Android Tv box uit ons assortiment.

2. “AppMgr III”

Deze applicatie bezit uitgebreidere mogelijkheden dan de bovenstaande app, echter zijn er wel enkele betaalde functies. De installatie is gratis, maar voor uitgebreidere functies moet u betalen. Het verplaatsen van apps naar de SD-kaart is gratis, maar diensten als het groepsgewijs verwijderen en het bevriezen van toepassingen zijn betaald. Ook deze applicatie is toepasselijk voor iedere Android-tablet en Android Tv box uit ons assortiment.

Via de Android-instellingen en bepaalde applicaties is het dus gemakkelijk apps naar de SD-kaart te verplaatsen. Zo kunt u gemakkelijk uw mobiele geheugen uitbreiden en via een van deze manieren toch data overschrijven naar de SD-kaart. Hoeveel apps er verplaatst kunnen worden naar de SD-kaart, hangt natuurlijk van het geheugen van de SD-kaart af. Majstra biedt momenteel microSD-kaarten aan met verschillende geheugens, namelijk de Lipa microSD-kaart 16 GB, de Lipa microSD-kaart 32 GB en de Lipa microSD-kaart 64 GB.

Wij hopen dat het artikel van nut kan zijn voor u. U kunt ons blog in de gaten houden voor meer tips en informatie. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, kunt u een bericht achterlaten via onze klantenservice.