Wat zijn de voordelen van een smartwatch?

Lipa Calisto Android smartwatch

Een smartwatch is een relatief nieuw product in de categorie elektronica. Het is geen horloge wat alleen maar de tijd weergeeft, er zijn veel meer opties mogelijk! Bent u benieuwd of een smartwatch toepasselijk voor u is? In dit artikel lichten wij de voordelen van een smartwatch toe.

Bellen en berichten

Er zijn allerlei verschillende smartwatches op de markt verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld bluetooth smartwatches en Android smartwatches. Als de smartwatch een aansluiting heeft voor een simkaart, kunt u er letterlijk mee bellen! Daarnaast ontvangt u ook alle berichten die u op uw smartphone zou ontvangen. Dit betekent dat de slimme horloge letterlijk de telefoontaken van uw smartphone kan overnemen. Dit maakt het voor u gemakkelijk om bijvoorbeeld te gaan sporten, maar toch bereikbaar te zijn. De duurdere smartwatches met bijvoorbeeld een eigen besturing als Android bezitten meestal deze functie. Als de smartwatch geen belfunctie heeft, ontvangt u notificaties van oproepen en berichten. Dan weet u dat er iemand belt of dat u een bericht heeft ontvangen. De goedkopere bluetooth smartwatches hebben meestal de simpelere functies.

Persoonlijke sportcoach

Een groot voordeel van de smartwatch is de functie om uw lifestyle te analyseren. Zo bezitten smartwatches over een pedometer, een hartslagmeter en een meter voor de kwaliteit van uw slaap. Gepaard met de bij behorende app kunt u al uw sportresultaten meten. De app installeert u op uw telefoon of op uw smartwatch (als het een eigen besturing heeft) en u kunt bekijken hoeveel u heeft gelopen, hoeveel calorieën u verbrand heeft en u kunt uw hartslag analyseren tijdens en na de workout. Dit is een van de voordelen van een smartwatch.

Zelfs GPS en internet

Android smartwatches beschikken ook over wifi en GPS. Dit betekent dat de horloge internet kan verkrijgen via wifi. Daarnaast kunt u via de simkaart ook uw mobiele internet gebruiken. Met de GPS kunt u de horloges ook als navigatiesysteem gebruiken. De Android smartwatches beschikken ook over de Playstore, wat betekent dat u apps kunt installeren. Het is letterlijk een vervanger van uw smartphone en dat scheelt u heel veel ruimte!

Koppel Android met Android

Voor de optimale werking is het handig om te letten op de juiste koppeling. Een Android smartphone werkt perfect op een Android smartwatch. De besturingen van Apple telefoons ondersteunen vaak alleen Apple smartwatches, het koppelen met een Android smartwatch zal dan ook nooit perfect kunnen werken. Dit is helaas het nadeel van Apple zodat hun eigen producten meer ondersteund worden. Android is daarentegen enorm vrij!

Er zijn dus behoorlijk wat voordelen van een smartwatch. Wilt u graag een smartwatch kopen? Bij Majstra kunt u ook terecht voor een bluetooth smartwatch of een Android smartwatch.

Kunnen wij u nog ergens mee helpen en u heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.