Weetje: Wat is het dataverbruik van videobellen?

dataverbruik van videobellen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te videobellen. U kunt degene die u belt, zien op uw scherm en dit maakt bellen nog persoonlijker dan ooit tevoren! Dit is natuurlijk wel zwaarder voor uw mobiele apparaat dan het normale bellen. Videobellen is mogelijk op phonetablets en smartphones. In dit artikel leggen wij u uit wat het dataverbruik van videobellen is.

Mogelijkheden videobellen

Er zijn meerdere apps die videobellen ondersteunen. Onder andere Whatsapp, Skype, Facetime, Messenger van Facebook en Duo van Google ondersteunen videobellen. Hierin is het mogelijk om het beeld te zien van degene die u belt. Zo maakt u het bellen toch persoonlijker!

Minimale voorwaarden

Er zijn wel bepaalde vereisten waar uw mobiele apparaat aan moet voldoen. Zo dient Android minimaal over versie 4.1 te beschikken, de IOS van Apple moet minimaal versie 8 hebben en uw Windows phone dient minimaal versie 8.1 te hebben. Alleen dan ondersteunt uw besturingssysteem het videobellen.

Dataverbruik

Wat is het dataverbruik van videobellen en is dit normaal te gebruiken zonder hoge facturen? Gemiddeld kost een minuut videobellen ongeveer 4 of 5 MB. Als u dus een kleine internetbundel heeft, kan dit flink oplopen en heel duur worden. Daarom is het alleen verstandig om te videobellen als u een wifi-verbinding heeft of als u een ruime bundel heeft met mobiele data. Daarnaast kan videobellen ook flink wat energie kosten waardoor de batterij sneller leeg loopt.

Het dataverbruik van videobellen is dus ongeveer 4 of 5 MB per minuut. Per app kan het wat verschillen, Whatsapp werkt echter wel het zuinigste op het gebied van videobellen. Iedere phonetablet en smartphone van Majstra ondersteunt videobellen, klik op de links hieronder om deze te bekijken. Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.

Klik hier om het assortiment Phonetablets te bekijken (vanaf €114,99)

Klik hier om het assortiment smartphones te bekijken (vanaf €189,99)