Tip: Weetjes van de powerbank

Weetjes van de powerbank

De powerbank als externe lader is een enorm populair product onder de consumenten. Dit product maakt het mogelijk mobiele apparaten op te laden zonder een stopcontact te zoeken. U kunt aan de hand van de powerbank dus overal en waar u maar wilt uw apparaten opladen. Iedere powerbank gaat gepaard met een bepaald aantal mAh, de capaciteit van de powerbank. Waar staat mAh voor en wat moet u weten hierover? Voordat u het juiste formaat powerbank kiest, is het van belang te weten waar dit voor staat en hoe vaak u uw mobiele apparaat kunt opladen. In dit artikel lichten wij u deze weetjes van de powerbank toe.

Waar staat mAh eigenlijk voor?

Iedere powerbank gaat gepaard met een hoeveelheid mAh, de grootte van de batterij van de powerbank. MAh staat voor Milliampère-uur. Stel uw smartphone vraagt 1000 mA aan energie en we hebben een powerbank van 5000 mAh. Als de powerbank is aangesloten op de telefoon, zal de powerbank de lege telefoon kunnen runnen voor 5 uur (5 x 1000 mA).

Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen?

Dit ligt aan de capaciteit van de telefoonbatterij en de capaciteit van de powerbank. Stel dat uw smartphone een batterijcapaciteit heeft van 2000 mAh en we gebruiken een powerbank met een capaciteit van 20.000 mAh. Dan kunt u uw smartphone in theorie 10 keer opladen met de powerbank 20.000 mAh (20.000/2000=10).

Reële waarden

Wij hebben nu een aantal belangrijke weetjes van de powerbank en zijn mAh toegelicht, echter kan dit in de praktijk een beetje afwijken. Dit heeft namelijk te maken met het geval dat uw smartphone ook energie kan verbruiken tijdens het opladen. Bij een telefoon met een batterij van 2000 mAh, zal de powerbank dus iets meer dan 2000 mAh moeten verbruiken om de smartphone volledig op te laden.

Majstra verkoopt zelf ook powerbanks van verschillende formaten. De capaciteit van de powerbank verschilt tussen 10.000, 16.000 en 20.000. De powerbanks zijn geschikt voor alle tablets, actioncamera’s en dashcams van Majstra. Uiteraard zijn de powerbanks geschikt voor alle mobiele apparaten, mits zij een usb of micro-usb aansluiting bevatten. Majstra verkoopt momenteel powerbanks van het merk Xiaomi die als zeer kwalitatief worden bevonden door de consumenten. Daarnaast gaan de powerbanks gepaard met een garantie van 2 jaar en service van Majstra!

Wij hopen u met dit artikel meer informatie te hebben verstrekt over de powerbank en zijn werking. Mocht u nog vragen, tips of opmerkingen hebben, kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.