9 Tips voor de vetste action video’s met uw action camera

action video's

Wilt u graag stoere action video’s maken? Dit is tegenwoordig allemaal mogelijk met een action camera. Vaak wordt er wat vergeten op het moment van filmen. Lees dit artikel om dit te voorkomen en wees voorbereid voor de vetste action video’s!

Tip 1: Kies wat u wilt filmen

Er is zoveel mogelijk, alles is in principe op film te zetten. Wij raden echter aan om vooraf te bepalen wat u exact op film wilt hebben en dan ook hiervoor te gaan. Bijvoorbeeld, u wilt een mooie duik filmen. Begin dan op te nemen net voordat u de duik neemt, dus eigenlijk net voor de aanloop. U filmt dan het hele actiemoment en dit kost niet heel veel data. Geen onnodige data dus!

Tip 2: Bepaal de FPS

De frames per second kunnen verschillen per resolutiestand. Hoe hoger de FPS is, hoe sneller de film loopt (minder haperingen). Let wel op, hoe hoger de FPS staat ingesteld, hoe meer geheugen dit kost. Hier komen wij later nog op terug.

Tip 3: Neem volle batterijen mee

Het is wel heel erg vervelend als u wilt filmen, maar de batterijen zijn leeg. Het lijkt zo logisch, maar iedereen maakt hier weleens fouten in. Neem daarom meerdere opgeladen action camera batterijen mee. Zo staat u niet voor een verrassing en kunt u blijven filmen!

Tip 4: Neem een extra SD-kaart mee

Wilt u vermijden dat het geheugenkaartje vol raakt voordat u klaar bent met filmen? Neem dan een extra SD-kaart mee om dit te voorkomen. Het is altijd beter om meer content te hebben dan te weinig, zo ontstaan de beste action video’s.

Tip 5: Test het beeld wat u wilt filmen

Net voordat u wilt filmen is het een aanrader om even te testen wat u wilt vastleggen. We pakken weer het duikvoorbeeld erbij. Doe exact dezelfde duik als wat u wilt filmen en bekijk het later nog eens goed. Wilt u het zo op film hebben of kunnen er bepaalde dingen beter? Verbeter eventueel de stand voordat u de echte action video’s gaat maken. Dit zorgt voor betere action video’s met uw action camera!

Tip 6: Test meerdere standpunten

Voor een optimaal beeld kunt u beter meerdere standpunten proberen om te kijken wat voor effect dit geeft. Probeer een borstband, een hoofdband en een polsband bijvoorbeeld. Dit levert verschillende beelden op. Ergens kunnen wij het ook begrijpen dat u niet 5 keer wilt duiken voordat het echte actiefilmpje wordt opgenomen. Maar, dit levert uiteindelijk wel de beste action video’s op!

Tip 7: Gebruik verschillende action cams

Dit is niet noodzakelijk, want wij begrijpen wel dat niet iedereen meerdere action cams in huis heeft. Mocht dit wel het geval zijn, test dan meerdere action cams en met verschillende resolutiestanden.

Tip 8: Neem meerdere beelden op

Wij raden u aan om meerdere beelden op te nemen. Dit is een belangrijk aspect voordat u het gaat monteren. Later kunt u dan kiezen uit het beste filmpje met het beste geluid.

Tip 9: Het monteren

En we zijn gearriveerd bij de finishing touch. Kies het beste filmpjes met het beste geluid. Vervolgens kunt u dit gaan monteren. Zo kunt u er voor kiezen om de action video’s te vullen met muziek of om wat beelden te bewerken. Er zijn meerdere softwares beschikbaar om de beelden te monteren.

Nu kunt u het filmpje online zetten en delen met anderen!  Het is dus handig om naast de action camera te beschikken over meerdere passende accessoires. Majstra biedt zowel action camera’s als de accessoires aan voor scherpe prijzen. U kunt hieronder op de links klikken om het assortiment te bekijken.

Klik hier voor het assortiment action camera’s

Klik hier voor het assortiment action camera accessoires

Komt u er niet uit? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice!