Sommige beamers beschikken over wifi, bluetooth en zelfs een Android systeem. Deze eigenschappen brengen extra mogelijkheden met zich mee. Je hoeft een beamer met wifi alleen maar te verbinden met stroom, verder heb je geen kabels nodig. Zo kan je alles via het netwerk doorsturen en bepalen. Ook kan je de smartphone of tablet verbinden met je beamer. Dit geldt ook voor een beamer met bluetooth, alleen gaat dit niet via het netwerk. Via deze weg kan je draadloos bestanden doorsturen naar de beamer. Sommige beamers beschikken zelfs over een Android besturing. Dit betekent dat je een Google Playstore kan vinden in de beamer. Zo kan je apps als Netflix en Disney+ erop zetten. Daarnaast hebben deze Android beamers standaard wifi en bluetooth zodat je alles compleet in een pakket hebt. Hieronder gaan wij alle voordelen langs van een beamer met wifi, bluetooth en Android.
Beamer met wifi
Als je een beamer met wifi hebt, heb je vrijwel geen kabels meer nodig. Daarnaast zijn er nog andere voordelen te vinden. Sommige beamers hebben een netwerkkaart ingebouwd waar andere modellen worden geleverd met een wifi dongle. Je kan de belangrijkste voordelen hieronder vinden.
- Geen kabels. Je dient de beamer alleen te verbinden met stroom zodat deze aan gaat. Je hebt daarnaast geen kabels nodig om de beamer te verbinden met een apparaat of speler. Dit kan namelijk allemaal via het wifi netwerk.
- Bespaar ruimte. Juist omdat je geen kabels gebruikt, zal je hiermee ruimte besparen. Normaliter moest je wel 3 of 4 kabels kwijt waar het er nu maar een is. Dit zorgt voor een strakkere woonkamer en je kan minder kabels vinden.
- Draadloos verbinden van apparatuur. Een beamer moest je vaak verbinden met een computer of laptop. Hierbij verbind je de apparaten met elkaar via een kabel. Ook kan je een usb stick met de data aansluiten op de beamer om deze te projecteren. Echter is dit allemaal niet nodig als de beamer over wifi beschikt. Je kan namelijk draadloos je smartphone of tablet verbinden met de beamer. Zo kan je data transfereren via het netwerk. Ook dit bespaart je geklungel en geregel. Dit kan tevens ook vanaf de laptop of pc naar de beamer.
- Beamer met MHL ondersteuning. Als de beamer beschikt over MHL, is het mogelijk om beeld in een scherpe resolutie te projecteren. Zo wordt de beeldkwaliteit niet verlaagd.
- Zakelijk of als thuisbioscoop. Het wordt steeds populairder om de beamer niet alleen zakelijk te gebruiken, maar ook als thuisbioscoop. Je kan films of sport projecteren op een heel groot scherm zodat je een bioscoop ervaring hebt. Via wifi kan je zo de content doorsturen naar de beamer. Let wel op dat beide apparaten hierover moeten beschikken, denk aan Wifi Direct.
Beamer met bluetooth
Er zijn ook genoeg beamers met bluetooth te vinden. In dit geval verbind je de beamer met een apparaat als een pc, tablet of smartphone via bluetooth. Als je eenmaal verbinding hebt, kan je data doorsturen naar de beamer. Via deze weg kan je bijvoorbeeld presentaties, foto’s en filmpjes draadloos doorsturen. Je hebt dan geen kabels of usb sticks nodig. Via bluetooth kan je alleen niet live streamen.
Beamer met Android
De meest complete beamer momenteel is er eentje met een eigen besturing. Android is een bekend systeem wat veel gebruikt wordt voor tablets, tv boxen en smartphones. Onder andere Samsung draait op dit systeem van Google. Als een beamer beschikt over deze besturing, betekent dit dat je beschikt over wifi, bluetooth en een Google Play Store waar je apps kan downloaden. In feite heb je dezelfde functies als wat je gewend bent op de tablet of smartphone. Wij noemen de grootste voordelen hieronder:
- Compleet met wifi en bluetooth. Omdat je een Android besturing op de beamer hebt, beschik je ook over wifi en bluetooth. Dit betekent dat je het draadloos kan verbinden met elkaar en dat je dus draadloos data kan transfereren naar elkaar. Dit scheelt je weer gebruik van kabels.
- Met eigen Playstore. Android beschikt altijd over de Google Playstore. Hier kan je allerlei apps downloaden. Dit kan dus ook op een beamer met Android. Niet alle apps uit de Playstore zullen goed kunnen functioneren aangezien de beamer voornamelijk bedoeld is om te projecteren. Apps waarbij je dus media projecteert zijn erg nuttig. Denk aan apps als Netflix, HBO+, Disney+, Ziggo Go en nog veel meer. Zo kan je deze apps via de beamer starten en het vervolgens projecteren naar een groot scherm. Ook dit scheelt weer in de kabels of het verbinden van andere apparaten met de beamer.
- Vaak ook met opslag. Een beamer met Android beschikt vaak over opslag. Zo kan je er apps opslaan of data op laten staan.
- Ook voor gaming. Als je op een groot scherm wilt gamen, is een Android beamer ook geschikt. Je kan er Android games op spelen als je een controller aansluit via de usb ingang. Anders kan je de beamer als tussen apparaat voor een console gebruiken zodat deze het scherm projecteert. Let wel op dat er een geen vertraging in zit zodat je soepel kan gamen.
Een beamer met wifi, bluetooth of zelfs met Android biedt je dus veel extra opties. Zo hoef jij geen kabels meer te gebruiken en kan je alles draadloos verbinden met elkaar. Dit scheelt je in kabels en dus ook ruimte. Daarnaast kan je gemakkelijk via je andere apparaten draadloos data doorsturen naar de beamer wat het weer kan projecteren op een groot scherm. Een beamer met Android biedt je alleen maar nog meer voordelen. Zo kan je eigen apps downloaden en deze direct afspelen via de beamer, er zijn geen apparaten tussen nodig. Ook is het mogelijk om via de beamer te gamen. Bij Majstra kan je ook beamers vinden, met wifi, Android en bluetooth. Heb je meer informatie nodig? Stuur ons dan een bericht via de klantenservice.