Faq: Wat zijn alle extra functies van een phonetablet?

4G Phonetablet

Er zijn allerlei tablets verkrijgbaar op de markt. Zo zijn er naast de “gewone tablets”, ook phonetablets (phablets) te koop. Waarin verschillen deze tablets van de andere tablets en wat zijn de extra functies van een phonetablet? U zult denken dat de belfunctie het enige verschil is. Nee, er zijn meerdere functies die de phonetablet toevoegt en dat gaan wij u in dit artikel uitleggen!

Belfunctie

Uiteraard is het mogelijk om met een phablet te bellen. U kunt uw simkaart in de tablet pluggen zodat u uw mobiele abonnement kunt gebruiken op de tablet. Naast de algemene tabletfuncties kunt u deze tablet ook gebruiken als een telefoon. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de huistelefoon te vervangen voor een huistablet met belfunctie. Iedereen die in de woonkamer zit, kan de tablet gebruiken voor entertainment en u kunt er ook nog eens mee bellen! U kunt de tablet uiteraard ook meenemen. Het is voor uzelf de vraag welk formaat u zou willen. Een 7 inch tablet is een stuk makkelijker mee te nemen dan bijvoorbeeld een 10 inch tablet.

Internet via simkaart

Als uw simkaart in de phablet zit, betekent dit ook dat u internet verkrijgt wat binnen uw abonnement valt. Het werkt eigenlijk exact hetzelfde als bij een smartphone. U kunt dus overal waar u bent 3G-of 4G internet ontvangen. Dit is enorm handig aangezien de meeste tablets alleen internet kunnen ontvangen via wifi of internet dongles. Dit is een van de belangrijkste functies van een phonetablet. Met een phonetablet bent u dus overal connected!

Videobellen

Een extra functie van een phonetablet is natuurlijk ook dat u overal kunt videobellen. Whatsapp is gekoppeld aan een telefoonnummer en als uw simkaart in de tablet zit, kunt u whatsapp gebruiken. Daarnaast kunt u ook via Skype andere nummers bellen en ook videobellen. Deze functie kost wel extra mb’s, in een later artikel zullen wij u uitleggen hoeveel data videobellen u kost.

GPS

De meeste phonetablets beschikken daarnaast ook over een gps-functie. Dit betekent dat u het ook als een navigatiesysteem kunt gebruiken zonder een internetverbinding te hebben. De mappen dienen uiteraard wel vooraf gedownload en geïnstalleerd te zijn.

Dit zijn de belangrijkste extra functies van een phonetablet. En het hoeft vaak ook niet veel duurder te zijn! Wilt u een tablet kopen? Majstra verkoopt ook een aantal phonetablets.

Mocht u nog vragen hebben of kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.