Faq: Hoe kunt u apps installeren zonder de Google Playstore?

apps installeren zonder de Google Playstore

Soms werkt de Google Playstore niet optimaal op een tablet, smartphone of Tv box. Dit kan komen door bijvoorbeeld een foutieve update van de Playstore. De oplossing is om de Playstore te verwijderen en opnieuw te installeren. U kunt echter ook apps installeren zonder de Google Playstore. Wij leggen in dit artikel uit via welke wegen u dit kunt doen!

Alternatieve app stores

Er zijn meerdere app stores die u kunt downloaden om allerlei apps te downloaden. U heeft dus niet alleen maar keuze uit de Google Playstore en de App store van Apple. Hieronder kunt u meerdere app stores vinden die u kunt gebruiken om apps te downloaden. SlideME en Getjar hebben een website die u kunt gebruiken maar ook een applicatie als app store. AndroLib en 1Mobile hebben alleen een site waar u apps vanaf kunt halen.

  • SlideME (app en site)
  • Getjar (app en site)
  • AndroLib (site)
  • 1Mobile (site)

Van de bovenstaande softwares zijn SlideME en Getjar exacte alternatieven van de Google Playstore of de App store van Apple. Deze twee hebben namelijk ook een app waar u apps vanaf kunt halen. U kunt naar de site gaan om deze te installeren voor uw besturingssysteem, zowel voor Android, Linux en de IOS van Apple.

Direct via de aanbieder apps installeren

Als u specifiek een app wilt downloaden voor Android, kunt u ook op Google of een andere zoekmachine zoeken naar de naam van de app en dan .apk erachter. Dus bijvoorbeeld Telegraaf.apk. De .apk staat voor een Android app. U krijgt dan een lijst van aanbieders te zien waar u dit kunt downloaden. Meestal is hier een link te vinden waar u dit kunt downloaden.

Via deze wegen kunt u apps installeren zonder de Google Playstore. Het is dus niet noodzakelijk om alle apps te installeren via de Google Playstore of de Apple Play store. Deze oplossingen zijn geschikt voor alle tablets, smartphones en Tv boxen van Majstra. Mocht u nog vragen hebben, kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.