Faq: Wat is het verschil tussen een tablet van Android en Windows?

Android en Windows

Tablets verschillen van besturingssystemen. Android, IOS en Windows zijn de meest voorkomende besturingen van tablets. Meestal zijn de Windowstablets duurder dan de tablets met andere besturingssystemen, zoals Android. In dit artikel gaan wij u vertellen waarom dat zo is en of het waard is om meer te betalen voor een Windowstablet vergeleken met een Android-tablet . Wat is het verschil tussen een tablet van Android en Windows?

Functies

Android is de meest populaire besturing die wordt gebruikt onder de tablet- en smartphonegebruikers. Zowel Android als Windows hebben veel mogelijkheden, maar wat zijn de verschillen hiertussen? Wij leggen de belangrijkste verschillen hieronder uit.

Hardware

Hardware als een toetsenbord of muis functioneert velen malen beter op een Windowstablet dan een Android-tablet. Dit komt omdat de Windows-besturing zijn oorsprong heeft in desktopcomputers. De besturing is dus hiervoor gemaakt en voor de Windowstablets is deze aangepast, zodat het voor een gemakkelijker gebruik zorgt. Veel Windowstablets worden geleverd met een standaard toetsenbord/muis wat zorgt voor een laptopwerking, de pakketten zijn veelal wat luxer dan die van Android. Deze tablets hebben vaak een multifunctionele functie, zo kunt u de tablet gebruiken als laptop en tablet. Er is een duidelijk verschil in aangesloten hardware tussen een tablet van Android en Windows.

Geheugen en snelheid

De processor van een Windowstablet is meestal van Intel, een sterkere processor dan van Android-tablets. Intel is meestal ook de processor van Windows desktopcomputers, ook Intel is dus van origine voor desktopcomputers ontwikkeld. Ook dit betekent dat een Intel-processor sterker is dan die van Android. Door de sterkere hardware van de Windowstablet is het werkgeheugen en de harde schijf ook groter dan van de Android-tablet. De werking van Windowstablets lijken door zijn gebruik en kracht op de werking van een laptop. Ook hierin is er een duidelijk verschil tussen een tablet van Android en Windows.

Apps en extra functies

Windowstablets kunnen via de Windows-store en het internet apps en programma’s downloaden. Voor de Android-tablet geldt dat zij het via de Google Playstore en het internet kunnen downloaden. De Playstore van Android bevat wel meer apps dan die van Windows. Echter houdt het voor Windows niet op bij de Windows-store. Apps kunnen namelijk ook via het internet gedownload worden. Het voordeel van een Windowstablet is dat het ook programma’s kan runnen voor desktopcomputers. Dit betekent dat het sterkere programma’s kan runnen dan een Android-tablet. Ook dit komt omdat Windows oorspronkelijk een besturing is voor desktop-computers.

Office en werken in de “cloud”

De nieuwste Windows, versie 10, maakt het mogelijk om alle bestanden te delen op een account. Dit betekent dat u bijvoorbeeld  zakelijke documenten en bestanden kunt delen met uw collega’s. Zo heeft het werken in de “cloud” voordelen voor de zakenwereld, het delen van zakelijke documenten gaat net wat sneller en makkelijker. Daarnaast support Windows natuurlijk Microsoft Office wat erg handig is voor studeren en werk. Deze is gemakkelijk te downloaden op een Windowstablet en er zijn ook gratis versies beschikbaar.

Het verschil in prijs

Android-tablets zijn over het algemeen een stuk voordeliger dan de Windowstablets. Tussen de Android-tablets zitten ook veel prijsverschillen. Er wordt natuurlijk ook voor merk betaald, zo zijn de tablets van Samsung en Lenovo duurder dan van onbekendere merken. Veel onbekendere merken hebben namelijk dezelfde specificaties. Een Windowstablet is een stuk duurder dan een Android-tablet. Zo kost een Microsoft Surfacetablet al gauw €600,-.  Ook hierin zijn er onbekendere merken met dezelfde specificaties die theoretisch even goed zijn als de bekendere merktablets.

Een Windowstablet is overduidelijk duurder dan een Android. Geeft dit prijsverschil significante verschillen weer? Ja zeker. De betere hardware, de sterkere processor, de sterkere programma’s die de tablet aan kan en de vele zakelijke functies die een Windowstablet heeft, geven wel een duidelijk verschil weer. De meerprijs is de moeite waard, er zit een duidelijk verschil tussen een tablet van Android en Windows. Voor vragen, tips of opmerkingen, kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice.

Ook Majstra biedt een Lipa Windowstablet 4/64 GB met magnetisch toetsenbord aan. Door het opvouwende toetsenbord kunt u de tablet ook als laptop gebruiken! Voor maar €289,99 ontvangt u een tablet met 4 GB werkgeheugen, 64 GB aan harde schijf en Windows 10 als besturing. De specificaties kunt u vergelijken met die van een Surface-tablet, maar dan een stuk voordeliger!