Wifi repeaters

Heeft u op sommige plekken een slecht wifi bereik? Een wifi repeater kan hierbij helpen. U kunt het wifi netwerk zo vergroten waardoor u geen last meer heeft van dode punten. Hieronder zullen wij de belangrijkste zaken omtrent de repeaters bespreken.

[read more=”Lees meer” less=”Verberg”]

Wat is een wifi repeater?

Een wifi repeater of wifi versterker vergroot uw wifi netwerk. Net zoals de naam het al zegt, een repeater herhaalt het wifi netwerk op een plek wat afhankelijk is van waar u het plaatst. Veel nieuwbouwhuizen hebben op sommige plekken een slechte wifi. Meer zaken hebben impact hierop. Ten eerste is de plek van de router het belangrijkste. Zorg ervoor dat deze centraal in het huis staat. Ten tweede kunnen muren en de grootte van de woning het wifi bereik verslechteren. Een repeater kan dit bereik verhogen.

Hoe werkt een wifi repeater?

Als u op een bepaalde plek een slecht wifi bereik heeft, wilt u natuurlijk dat dit opgelost wordt. De wifi repeater kunt u zo dichtbij mogelijk deze ruimte plaatsen, maar wel waar er nog voldoende internet bereik is. De repeater zal vervolgens het signaal oppakken en dit weer uitzenden. Plaats de repeater dus ergens tussen de router en de ruimte waar u de wifi wilt versterken. Zo vergoot u het bereik.

Single band, dual band of simultaneous dual band?

De repeaters zijn beschikbaar met deze specificaties. Alle drie zijn ze verschillend, wij leggen het uit.

  • Single band. Een single band wifi versterker gaat via de 2.4 GHz frequentie. De meeste wifi netwerken gaan over deze frequentie. Dit zijn over het algemeen de traagste verbindingen. Andere draadloze apparaten gaan ook doorgaans via deze frequentie waardoor het erg druk is. Als uw router over een dual band frequentie beschikt, raden wij u ook een dual band wifi versterker aan.
  • Dual band. Een dual band wifi versterker kan zowel via de 2.4 GHz frequentie te werk gaan als de 5 GHz frequentie, maar niet tegelijkertijd. Verbindingen via de 5 GHz frequentie zijn doorgaans sneller en minder druk. Wij raden dit aan als uw router ook via deze frequentie gaat.
  • Simultaneous dual band. Deze wifi versterkers kunnen zowel de 2.4 GHz als de 5 GHz frequentie gebruiken. Bij elkaar opgeteld is dit een erg hoge snelheid. Dit kan dus alleen als de router ook over deze snelheid bezit.

Wat is er nodig naast de wifi repeaters?

In principe heeft u niet veel nodig. De repeater dient aangesloten te worden op een stopcontact en er dient een wifi netwerk aanwezig te zijn. Dus u heeft stroom en internet nodig.

De extra’s van een wifi repeater

Wifi repeaters zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er modellen met verschillende snelheden. U kunt wel een snelle wifi repeater hebben, maar als de router een zwakker wifi signaal afgeeft dan de repeater, zal de repeater dus niet zijn volle snelheid kunnen gebruiken. In principe maakt dit niet veel uit, maar het is wel zonde. Schaf dus een repeater aan met ongeveer dezelfde snelheid als uw router, of wat u van plan bent in de toekomst. Anders betaalt u teveel voor niets. Daarnaast hebben sommige repeaters ook een aansluiting voor een internetkabel en kunt u het als extra router gebruiken.

[/read]

Enig resultaat