Keuzehulp powerbanks

powerbank 1

Een powerbank kopen: advies van Majstra

Met een powerbank kunt u overal uw mobiele apparaten als de smartphone, de tablet en de laptop opladen. U heeft geen stopcontact nodig! Op deze pagina bieden wij u keuzehulp en bespreken wij de belangrijkste functies van de powerbank om u er doorheen te helpen.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is eigenlijk een grote externe batterij met een bepaalde batterij inhoud. De batterij kan opgeladen worden en bezit enkele aansluitingen als usb, micro usb, usb c en eventueel meer. U kunt de oplaadkabel van de telefoon of tablet in de powerbank plugen om het apparaat zo op te laden. Dit betekent dat u geen stopcontact nodig heeft om apparaten op te laden. Het is zelfs mogelijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Dit kan handig zijn voor op reis. Er zijn verschillende type powerbanks beschikbaar.

Hoe werkt een powerbank?

Een powerbank beschikt over een bepaalde batterij inhoud. De inhoud wordt gemeten in milliampère (mAh). Hoe groter dit getal is, hoe groter de inhoud van de batterij is. Hoe vaak u de powerbank op kunt laden, ligt aan de batterij inhoud van de powerbank en van het apparaat. Stel dat de powerbank een batterij inhoud van 10.000 mAh heeft en de batterij van de telefoon 2000 mAh. Dan kunt u de telefoon vijfmaal opladen. Let wel op dat het iets minder is omdat er tijdens het laden altijd energie verloren gaat.

  • Hoe vaak op te laden? Maak een simpele rekensom en deel de batterij inhoud van de powerbank door de batterij inhoud van de telefoon/smartphone. Dus van het voorbeeld hierboven: 10.000/2000=5 keer.

Welke powerbank moet ik kopen?

Dit ligt volkomen aan welk apparaat u voornamelijk op wilt laden met de powerbank. Wij zullen hieronder ons advies geven.

  • 2000-5000 mAh. U kunt de smarthpone 1-2 keer opladen. Voor smartphones.
  • 5000-10000 mAh. De smartphone kunt u 3-5 keer opladen. Voor smartphones en voor tablets.
  • 15000-20000 mAh. U kunt de smartphone 6-9 keer opladen. Voor smartphones, tablets, laptops en camera’s. Handig voor als u op reis bent.

Quick charge

Sommige powerbanks beschikken ook over een quick charge functie om het apparaat snel op te laden. Dit kan handig zijn als u snel een opgeladen telefoon of tablet nodig heeft. U kunt dit terugzien bij de specificaties van de externe batterij.