Tip: Smartwatch als sport en health buddy

Smartwatches worden steeds populairder. De slimme horloges beschikken over steeds meer mogelijkheden als bellen, Whatsappen, internetten, het gebruiken als navigatiesysteem en hulp tijdens sport. Steeds meer mensen komen erachter dat een smartwatch als sport en health buddy gebruikt kan worden. Het kan u stimuleren te sporten en motiveren resultaten te halen. In dit artikel leggen wij u uit hoe de smartwatch als stimulans voor sport gebruikt kan worden.

Pedometer/stappenteller en caloriemeter smartwatch

Veel smartwatches beschikken over een stappenteller en een caloriemeter. Per model verschilt het hoe accuraat deze zijn. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld even gaat wandelen, hardlopen of fietsen. Vaak heeft u de mogelijkheid op de smartwatch om aan te geven of u gaat wandelen of bijvoorbeeld fietsen. Vervolgens ziet u hoeveel u heeft gelopen en hoeveel calorieën u heeft verbrand. Dit kan enorm motiverend werken. U ziet dan daadwerkelijk uw resultaten.

Wat te leren van de hartslagmonitor van de smartwatch?

Sommige smartwatches beschikken over een hartslagmonitor. Dit kan ons extra informatie geven over onze lifestyle. Zo ziet u in wat de rusthartslag is, de hartslag tijdens een inspanning en wat het herstelpunt is als u van een inspanning naar een rustmoment gaat. Deze informatie zegt wat over hoe het lichaam reageert tijdens rust en inspanningen.

Daarnaast kan de hartslagsensor nog meer informatie geven. Hoe reageert uw hartslag op alcohol en cafeïne? En wat is de impact van uw gewicht en stress op de hartslag. Als u stress heeft, zal uw hartslag ook verhogen. Als u de smartwatch de hele dag draagt, kunt u ook terugkijken naar uw hartslag gedurende de dag. U kunt zo de smartwatch als sport en health buddy gebruiken.

Hoe werkt de hartslagmonitor op smartwatches eigenlijk? De meeste watches beschikken over een flikkerend groen licht. Dit gaat door de huid heen en zo houdt de watch de hartslag in de gaten. Dit betekent dat de smartwatch heel strak gedragen dient te worden. Het nadeel is dat als u zich inspant en begint te zweten, de nauwkeurigheid van de hartslagmonitor verminderd kan worden.

Doelen opstellen via apps

Als u de smartwatch als sport en health  buddy wilt gebruiken, is het natuurlijk handig als u doelen kunt opstellen. Er zijn talloze apps beschikbaar welke op de smartwatch of de smartphone te installeren zijn. Met deze apps kunt u vervolgens doelen opstellen en analyseren of u deze behaald heeft. Een extra motivatie trigger!

Een smartwatch kan u dus enorm helpen met een gezonde lifestyle. Toekomstig zullen de functies nog uitgebreider worden, maar daar komen we dan later natuurlijk op terug. Bij Majstra kunt u ook smartwatches vinden. Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen?  U kunt ons bereiken via de klantenservice.