Tips: Hoe kunt u de batterij besparen van de smartwatch?

Batterij besparen van de smartwatch

Een Android smartwatch is een onwijs slim horloge met talloze functies, het neemt eigenlijk alle taken van uw smartphone over. Het nadeel hiervan is dat deze “machine” veel energie kost en dit kan een nadeel zijn van het gebruik van een Android smartwatch. De accu’s zijn namelijk nog niet optimaal ontwikkeld zodat het bijvoorbeeld een week mee kan gaan zonder op te laden. Echter kunt u op meerdere manieren de batterij besparen van de smartwatch. In dit artikel gaan wij u uitleggen hoe u meer uit de accu van uw smartwatch kunt halen.

Beperk het gebruik van wifi

Als u ergens gebruik kunt maken van een wifinetwerk om internet te verkrijgen, dient u dit uiteraard te doen. Maar, met een Android smartwatch zult u niet altijd wifi gebruiken en deze functie kost meer energie dan u in eerste instantie zult denken. Als u dus geen gebruik maakt van wifi, schakel dit dan ook uit. U kunt het gebruik van wifi ook beperken via de instellingen van Android. Dit kan via settings->wifi->geavanceerde instellingen. Hier kunt u het gebruik van wifi laten stoppen na bijvoorbeeld een uur.

Pas de helderheid aan

Dit is misschien wel de makkelijkste oplossing om meer uit de accu te halen van de smartwatch. Verlaag de helderheid naar het laagste niveau, dit is meestal al helder genoeg voor uw smartwatch. U kunt dit doen via de instellingen van de Android.

batterij besparen van de smartwatch

Schakel onnodige apps uit

Via deze weg kunt u ook de batterij besparen van de smartwatch. Op een Android smartwatch kunt u namelijk enorm veel apps installeren of misschien staan deze al geïnstalleerd. Veel applicaties gebruikt u waarschijnlijk niet constant, maar deze applicaties kosten op de achtergrond wel behoorlijk veel energie en vreten aan de accu. Zet de onnodige apps dan ook uit zodat de accu gebruikt wordt voor de functies die u wel veel gebruikt. U kunt dit uitzetten door naar settings->apps te gaan. Hier kunt u klikken op de des betreffende app die u wilt uitzetten, vervolgens klikt u op uitschakelen. Wilt u de app toch gebruiken? Geen probleem, dan gaat u via dezelfde weg naar de app en klikt u weer op inschakelen. Op termijn bespaart u zo veel energie.

batterij besparen van de smartwatch

Gebruik een andere watchface

Android smartwatches hebben vaak de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere watchfaces/interfaces. Zo kunnen deze er heel sierlijk uit zien waarbij er bijvoorbeeld veel bewegende plaatjes te zien zijn. Echter kosten deze “sierlijke” watchfaces enorm veel batterij. Wij raden dan ook aan om een simpele interface te kiezen.

Het scherm niet altijd aan laten staan

Een smartwatch is natuurlijk ook een horloge om tijd op te kunnen kijken. Het is daarom aantrekkelijk om het scherm altijd aan te laten. Echter kost dit ook batterij, net als bij een smartphone. Wij raden u dan ook aan om het scherm niet altijd aan te laten, dit kunt u instellen bij de instellingen. U kunt dit vinden via instellingen->display.

Als u deze tips volgt, kunt u de batterij besparen van de smartwatch. Zo kunt u langer gebruik maken van uw smartwatch. Wilt u een smartwatch kopen? Ook bij Majstra kunt u terecht voor smartwatches. U kunt hier zowel bluetooth als Android watches vinden.

Heeft u vragen en kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt ons bereiken via de klantenservice.