Beveiligingscamera

Met een beveiligingscamera kunt u uw huis of werkruimte goed beveiligen tegen onder andere diefstal. Tegenwoordig zijn de ip beveiligingscamera’s enorm populair. Zo kunt u lieve inzien wat er gebeurt in de ruimte en kan alles bij verdachte omstandigheden direct opgenomen worden. Dit is allemaal in te stellen.

[read more=”Lees meer” less=”Verberg”]

Wat is een beveiligingscamera?

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s welke helpen om uw omgeving te beveiligen. Een veelgebruikte type is de ip camera. U kunt live altijd meekijken met de camera, de lens draaien en het laten filmen wanneer u wilt. Dit kan allemaal ingesteld worden. Ook zullen verzekeringen eisen dat u uw omgeving goed beveiligd met dit soort camera’s.

Hoe werkt de beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera via het internet protocol (ip) werkt via het internet. U sluit de camera aan op uw internet netwerk. Vervolgens kunt u het verbinden met alle apparaten waar u het mee wilt verbinden. U kunt denken aan smartphones, tablets en pc’s. Als dit een keer met elkaar verbonden is geweest, kunt u overal altijd live meekijken met de beveiligingscamera. Dit gaat gepaard met een app waar meerdere apparaten en camera’s aan toe te voegen zijn. Daarnaast kunt u de camera ook verbinden met uw thuisnetwerk, de cloud of een NAS netwerk. U kunt kiezen dat er altijd data wordt overgeschreven, of wanneer er verdachte bewegingen plaatsvinden (motion detection). Alles is vooraf in te stellen. U kunt de camera’s zowel draadloos als bekabeld met het internet verbinden.

Welke functies zijn belangrijk van de beveiligingscamera?

Er zijn enkele zaken waar u op moet letten.

  • Resolutie. Hoe scherper de resolutie is, hoe gedetailleerder het beeld. Mocht er wat gebeuren, is het makkelijker te identificeren wie de dader(s) is geweest. Een resolutie van Full HD is in principe voldoende, 4K zal u echter nog een beter beeld geven.
  • Binnen of buitencamera. Wilt u de beveiligingscamera binnen of buiten gebruiken? Als het voor buiten is, dient de camera waterbestendig te zijn en dient het gemonteerd te kunnen worden.
  • Nachtvisie. De meeste camera’s beschikken hierover. Kijk dit toch even goed na.
  • Draaien van de camera. Het is handig als de camera zowel verticaal als horizontaal kan draaien. Zo kunt u een gehele ruimte beveiligen.
  • Opslag. Waar dient de data opgeslagen te worden? Dit kan op de cloud, een SD-kaart, het thuisnetwerk of op een NAS netwerk. Dit verschilt per camera.
  • Beeldhoek. De beeldhoek van de camera bepaalt hoe groot de ruimte kan zijn wat u wilt beveiligen. Hoe groter de beeldhoek, des te groter de ruimte kan zijn.

Wat heeft u nog nodig?

Naast de camera heeft u nog enkele dingen nodig. U dient te beschikken over een stopcontact, internet, apparaten om het mee te verbinden en eventueel een digitale plaats om de data op te slaan. Denk aan cloud of een thuisnetwerk.

Compatibiliteit van de beveiligingscamera

Met welke apparaten wilt u de beveiligingscamera verbinden? Is de camera compatibel met het besturingssysteem van het apparaat? Meestal wel, maar het is toch beter om dit even dubbel te controleren. Dit gaat voornamelijk om de app die bij de camera hoort.

[/read]

Zie ook:

Toont alle 3 resultaten