Anoniem surfen op het internet, hoe installeert u VPN?

VPN installeren

Surft u veel op het internet en wilt u niet dat er iemand mee kan kijken? Dit is een vraag die wij onszelf weleens stellen. Er gaat al een wetsvoorstel rond om “de aftapwet” in te voeren. Deze wet houdt in dat de inlichtingendiensten uw internet kunnen aftappen als zij hier een aanleiding voor hebben. Wij begrijpen dat niet iedereen het fijn zou vinden om met het idee te surfen op internet dat iemand u in de gaten houdt. Schroom niet, er is hier een oplossing voor. U kunt een VPN installeren op uw apparaat (computer, tablet, mediaspeler, Tv box of smartphone) zodat u compleet anoniem kunt surfen op het internet. Wij gaan in dit artikel uitleggen hoe u VPN kunt installeren op uw apparaat. Dit zal u helpen anoniem te surfen op het internet.

Wat is het en hoe werkt het?

VPN staat voor “virtual private network”. Dit betekent dat er met een VPN bij wijze van spreke een eigen netwerk wordt gecreëerd binnen het internet. Bepaalde bedrijven kunnen dit bijvoorbeeld creëren door zo bestanden versleuteld naar elkaar te versturen, binnen het eigen netwerk. Als u dus bestanden verstuurt binnen het VPN netwerk, zijn deze versleuteld. Alleen de VPN server en cliënt kunnen dit versleutelen. Praktisch gezien betekent dit dus dat niemand anders mee kan kijken wat u van-en naar het VPN netwerk verstuurt. U kunt VPN installeren en het surfen op internet, het downloaden en het versturen zal dus compleet anoniem gebeuren.

Waarom?

Voor bedrijven kan het handig zijn om binnen het eigen netwerk bestanden versleuteld te kunnen versturen. Dit kan van pas komen als bepaalde bestanden beveiligd en binnen het eigen bedrijfsnetwerk dienen te blijven. Van buitenaf is het ook mogelijk om in te loggen op het VPN netwerk. Voor particulieren is anoniem surfen op het internet steeds belangrijker geworden. We maken steeds meer gebruik van het internet en tegenwoordig is er veel persoonlijke data te vinden op uw computer. Als u de zekerheid wilt hebben dat niemand mee kan kijken, is het handig om VPN te installeren. U maakt ook geen gebruik van een eigen ip-adres en dit betekent dat er niets te traceren is. Daarnaast heft een VPN ook een geografische blokkade op. U kunt denken aan RTL gemist wat u dan ook vanaf het buitenland kunt kijken. Normaal wordt dit dus geblokkeerd.

Hoe kunt u dit installeren?

U kunt VPN installeren op ieder besturingssysteem. Het maakt dus niet uit of u Android, Windows of IOS gebruikt. Daarnaast zijn er commerciële en gratis VPN mogelijkheden. De commerciële VPN servers worden gereguleerd door een organisatie en zijn altijd wel beter. Als u een minimale gebruiker bent, kunt u uiteraard ook gebruik maken van gratis VPN apps. U kunt de apps gebruiken voor computers, tablets, smartphones en Tv boxen. Voor Android zijn onder andere “Betternet Free VPN”, “F-Secure” en “Finch Free VPN” gratis en aan te raden. Voor Windows zijn onder andere “CyberGhost Secure VPN”, “Avira Phantom VPN” en “Globus Free VPN Browser” gratis en aan te raden. Voor IOS is dit “Betternet”.

Een VPN netwerkt zorgt er dus voor dat u anoniem kunt surfen, downloaden en versturen via het internet. Dit is toepasselijk op de tablets, smartphones en Tv boxen van Majstra. VPN kan ook handig zijn als u Kodi gebruikt en dit dus compleet anoniem wilt blijven doen. Heeft u vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.