Wearable

Een wearable is een accessoire wat u als armband of horloge kunt gebruiken met een computertje erin. Dit betekent dat er allerlei extra functies bij komen kijken. Zo kunt u bellen, gebeld worden, het als fitness buddy gebruiken en nog meer. Hieronder zullen wij de belangrijkste zaken van een wearable toelichten.

[read more=”Lees meer” less=”Verberg”]

Wat is een wearable?

Een wearable kunt u zien als een accessoire met wat extra’s, wat computerhulp. U kunt denken aan een armband of horloge met een computer wat u helpt in het dagelijks leven. Een smartwatch is een voorbeeld van een wearable. Deze producten gaan gepaard met een batterij, internet of een simkaart. U kunt de batterij vanzelfsprekend opladen en daarna weer gebruiken. Hoe meer functies de wearable heeft, hoe meer het zal vragen van de batterij.

Wearable als fitness buddy

U kunt een wearable ook gebruiken als fitness buddy. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld doelen wilt opstellen. Zo zal het via deze weg u extra stimuleren en motiveren om deze doelen te behalen. De wearable kan gepaard gaan met een stappenteller, een caloriemeter, een slaapmeter en een hartslagsensor.

Sensoren van een wearable

Zoals hierboven genoemd kan een wearable u helpen bij bepaalde doelen. Een stappenteller zal aangeven hoeveel stappen u heeft gelopen. Een caloriemeter zal berekenen hoeveel calorien u heeft verbrand. Die informatie wordt berekend aan de hand van de intensiviteit en uw lengte en gewicht. Ook de hartslagsensor heeft impact hierop. Als u bijvoorbeeld aan het sporten bent, kan de hartslagsensor berekenen hoe intensief de work out is geweest. Daarop gebaseerd, is het aantal verbrande calorieën te berekenen.

Extra functies van een wearable

Met dit product zijn er nog een aantal zaken mogelijk. Deze zullen hieronder benoemd worden:

  • Bellen en gebeld worden. Als het product beschikt over een sim aansluiting, kunt u er een simkaart in plaatsen. Dit zorgt er voor dat u gebeld kunt worden en dus ook kunt bellen. Sommige wearables beschikken over Bluetooth Call waarbij er geen simkaart nodig is. Bij een Android wearable beschikt u ook nog over mobiel internet.
  • Android wearable. Hierbij kunt u denken aan Android smartwatches. Dit zijn smartwatches met een compleet Android besturingssysteem ingebouwd. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van de Google Playstore en dus allerlei apps kunt downloaden als Whatsapp, Spotify en Youtube.
  • Ontvangen van notificaties. De meeste wearables beschikken over de optie om notificaties van de smartphone te ontvangen. Zo kunt u zien wie er gebeld heeft, welke berichten er binnengekomen zijn en nog meer.
  • Spelletjes spelen. Veel modellen hebben de mogelijkheid om ook spellen te spelen. Dit kan gedownload worden via de Play store. Let wel op dat de smartwatch dient te beschikken over een Android besturing mits u de Play store wilt gebruiken.
  • Gebruik van de camera. Sommige wearables beschikken over een camera. Hier kunt u dan uiteraard ook gebruik van maken.
  • Mobiel betalen. Mits een wearable over een Play store beschikt, kunt u ook mobiel betalen. De juiste app kunt u downloaden en vervolgens gebruiken.
  • Vervanging van de smartphone. Als alles staat ingesteld, hoeft u niet altijd op de smartphone te kijken.

[/read]

Zie ook:

Wearable

Toont alle 4 resultaten