Hoe gebruikt u surround op Kodi en de Tv box?

Surround op Kodi

Een Tv box met Kodi biedt u enorm veel mogelijkheden en er zijn zoveel extra opties. Een daarvan is dat het ook mogelijk is een surround systeem te gebruiken op Kodi. Zo kunt u films en series met een prachtig geluid bewonderen. In dit artikel leggen wij u uit hoe u surround op Kodi en de mediaspeler kunt gebruiken.

Instellingen

Als u surround op Kodi wilt gebruiken, dient u eerst de instellingen binnen Kodi te veranderen. Wij zullen u hieronder instructies geven.

  • Ga naar “system” en klik op het tabje “settings”
  • Open “system”
  • Open “audio output”
  • Klik op “number of channels”en klik vervolgens op 2, dit is enorm belangrijk!
  • Klik op “enable passthrough”
  • Als uw systeem Dolby Digital en DTS aan kan, “enable” beide mogelijkheden
  • Ga terug naar Kodi en open met een add-on een film of serie waarbij surround is toegepast
  • Test nu of er surround geluid wordt gebruikt tijdens een film of serie. Let op: Het is natuurlijk wel belangrijk dat de het surround systeem is aangesloten op de tv of de Tv box, hier komen wij volgend kopje op terug.

Uitgangen

Als u surround op Kodi en de Tv box wilt gebruiken, dient dit systeem wel aangesloten te zijn op de televisie of Tv box. U kunt uw surround systeem aansluiten op uw televisie met HDMI, een optische kabel of scart. Daarnaast bezit de Tv box ook aansluitingen. Als u dus alleen het surround systeem op uw Tv box wilt gebruiken, is het handig om het hierop aan te sluiten. De Tv box bezit onder andere HDMI en een optische in-en uitgang waar u het surround systeem op kunt aansluiten.

Real Debrid

Als u een premium abonnement neemt binnen Kodi, zal iedere stream in Full HD zijn met een Dolby 5.1 surround geluid. Dit is mogelijk via Real Debrid en de kwaliteit zal van een grootse waarde zijn. Het kost ongeveer 3 euro per maand, maar dan heeft u de kwaliteit van Netflix binnen Kodi, dit is dus een aanrader. Wilt u weten hoe u Real Debrid kunt instellen binnen Kodi? Klik dan hier om het juiste artikel te lezen met de nodige informatie hiervoor.

Met de informatie hierboven is het mogelijk om surround op Kodi en de Tv box te gebruiken. Dit zal u een extra dimensie geven met het kijken van media. Deze methode geldt voor iedere Tv box en tablet van Majstra. Klik op de onderstaande links om de assortimenten te bekijken. Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt ons altijd bereiken via de klantenservice.

Klik hier om het assortiment Tv boxen te bekijken (Vanaf €38,99)

Klik hier om het assortiment tablets te bekijken (vanaf €108,99)