Hoe kunt u de Playstore verwijderen en opnieuw installeren?

Playstore verwijderen

Het komt helaas weleens voor: De Playstore werkt niet goed of er zitten teveel fouten in. Dit kan komen door meerdere oorzaken. Het kan zijn dat er een foutieve update gedownload is door de Playstore. In dit geval kunt u het gemakkelijk oplossen. U gaat naar de instellingen van uw apparaat->apps-> Google Playstore. Hier kunt u vervolgens aanvinken om de updates te verwijderen van de Playstore. Vaak werkt het hierna alweer goed. Als het nog steeds niet goed werkt, dan kan het zo zijn dat de versie van de Playstore verouderd is. Dan kunt u de Playstore verwijderen en opnieuw installeren, wij leggen in dit artikel uit hoe dat kan. Let op: Dit is wel bedoeld voor mensen die besef hebben van de handelingen en een technische basiskennis hebben. 

Hoe verwijdert u de Playstore?

De Playstore is meestal een systeem-app en die is niet zomaar te verwijderen. Om dit te realiseren, dient u eerst uw apparaat te rooten. Dit betekent dat er geen beperkingen zijn en u dus alles kunt verwijderen en installeren, het systeem houdt u niet tegen. U heeft dan volledige controle over uw Android apparaat. U kunt uw apparaat rooten via de apps SuperSU en Superuser. Deze kunt u installeren via de Playstore of even googlen naar Supersu.apk of Superuser.apk. Met deze software kunt u met een klik op de knop zorgen dat het apparaat geroot is, u kunt het ook met een knop terugzetten en unrooten. Binnen dezelfde software kunt u dan alle apps verwijderen die u wilt, zoals Google Playstore.

Hoe de Playstore weer opnieuw installeren?

U kunt vervolgens de nieuwste versie van de Google Playstore downloaden door op deze link te klikken.  U ziet alle versies staan, van nieuw tot oud. Vervolgens kunt u de nieuwste downloaden op uw apparaat en het zo in werking stellen. De Google Playstore staat er nu weer op met de nieuwste versie. Als dit allemaal afgemaakt is, kunt u het systeem weer unrooten via SuperSU of Superuser, indien u dit wilt natuurlijk.

Via de bovenstaande manier kunt u de Playstore verwijderen en opnieuw installeren. Wij raden dit alleen aan als het echt noodzakelijk is en de Playstore niet goed werkt. Er zijn ook andere Playstores dan de Google Playstore te downloaden op Android apparaten. Deze methodes zijn geschikt voor alle smartphones, tablets en Tv boxen van Majstra. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van Majstra. Support is uiteraard bedoeld voor klanten.