Keuzehulp smartwatches

smartwatches 1

Een smartwatch kopen: advies van Majstra

Een smartwatch is een type wearable en kan een onwijs ondersteunende gadget zijn. Zo kunt u bellen, Whatsappen, het gebruiken als navigatiesysteem en veel functies gebruiken voor een gezonde lifestyle. Dit betekent dat u niet altijd uw mobiel hoeft te gebruiken. Op deze pagina leggen wij de belangrijkste functies van de smartwatch uit.

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is eigenlijk een kleine computer in een horlogevorm. U kunt het zien als een smartphone in een horloge. Dit betekent dat het ook bijvoorbeeld een Android besturing heeft met een Play store waar u apps kunt downloaden. Daarnaast kunt u er een simkaart in pluggen om het letterlijk te kunnen gebruiken als een smartphone, door te bellen, gebeld te worden en over mobiel internet te beschikken. Daarnaast bezitten veel watches extra sensoren om uw gezonde lifestyle te ondersteunen. Er zijn wearables op de markt met alleen maar deze sensoren en dus zonder internet, een Play store en een belfunctie. Ook zijn er smartwatches met alles erop en eraan. Deze zijn uiteraard wat prijziger. Wij beschikken ook over kindersmartwatches welke speciaal zijn gemaakt voor kids.

Belangrijkste functies van de smartwatch

De smartwatch kan uw grootste buddy zijn. Het kan u ondersteunen met extra bereikbaarheid, navigatie, internet en een healthy lifestyle. Wij noemen hieronder de belangrijkste functies.

  • Hartslagmeter, caloriemeter en stappenteller. Deze sensoren helpen uw gezondheid op peil te houden. Dit kan handig zijn als u gaat sporten en resultaten wilt meten. De hartslagsensor kan redelijk accuraat bij houden wat voor impact dit op uw gezondheid heeft gehad en hoe uw conditie verbeterd is. Ook is het handig om de resultaten te meten als in hoeveel calorieën u heeft verbrand.
  • Telefoon. U kunt een simkaart in een watch met SIM aansluiting pluggen om gebruik te maken van telefoonfuncties. Zo kunt u bellen, gebeld worden en ook gebruik maken van Whatsapp. Notificaties van smartphone berichten kunt u al binnen krijgen via een bluetooth connectie met de telefoon.
  • GPS. Dit kan handig zijn als u de watch als GPS horloge wilt gebruiken. Zo kunt u in een oogopslag op het horloge zien of u de juiste route volgt. Dit kan zowel offline als online. Let wel op dat het veel batterij zuigt.
  • Muziek. Een smartwatch met een besturing als Android kan ook muziek afspelen via Spotify of andere apps. Dit kunt u via bluetooth koppelen aan bijvoorbeeld bluetooth oordopppen of aan een speaker.

Welke besturing?

Luxere en duurdere smartwatches bezitten vaak over een besturingssysteem als Android. Android is vaak makkelijk te koppelen aan vrijwel ieder apparaat. U kunt hierbij denken aan bluetooth speakers, oortjes of telefoons. Ook is het makkelijk apps te downloaden via de Play store. Deze watches bezitten vaak ook de belangrijke functies als GPS en een hartslagmeter. De complete uitvoering heeft een nadeel, de batterij gaat wat sneller leeg en deze producten zijn veelal wat duurder.

Extra functies van de smartwatch

De smartwatch kan ook nog extra functies bevatten welke geschikt kunnen zijn voor u. Wij noemen hieronder de belangrijkste op.

  • Alarm. Een alarm kan handig zijn als u het als een wekker wilt gebruiken. Daarnaast zijn er ook apps beschikbaar welke een alarm af laten gaan als u te weinig heeft bewogen op een dag.
  • Weer. In een oogopslag zien of het zometeen gaat regenen? Dat kan. Veel watches hebben de mogelijkheid om het weer live te weergeven op het horloge.
  • Sleep quality. Bent u benieuwd hoe goed u eigenlijk slaapt? De smartwatch kan beschikken over een kwaliteitsanalyse van uw slaap. Dit gaat gepaard met de hartslagsensor.
  • Anti lost. Als u bang bent dat u de smartphone of smartwatch kunt verliezen, schrik niet. Veel watches hebben de mogelijkheid een anti lost functie te activeren waardoor er een alarm af gaat als het apparaat te ver van u af ligt.
  • Veiligheid. Er kan veel prive informatie op het horloge terecht komen, van uw lifestyle, uw contacten tot uw gezondheid. Dit wilt u uiteraard ook prive houden. Zorg dat de updates aan staan en u kunt er altijd nog een extra beveiligings app op zetten via de Play store.