Keuzehulp wifi versterkers

wifi versterker 1

Een wifi versterker kopen: advies van Majstra

Heeft u op zolder of in de tuin een slechte wifi verbinding? Met een wifi versterker kunt u dode ruimtes elimineren en bereikbaar maken voor een wifi netwerk. Op deze pagina bieden wij keuzehulp en bespreken wij de belangrijkste functies voor u.

Wat is een wifi versterker?

Een wifi versterker of wifi repeater is een klein apparaat wat u kunt pluggen in een stopcontact. U kunt dit apparaat verbinden met het hoofdnetwerk van uw wifi om het bereik van de wifi uit te breiden. Daarnaast kunt u de wifi versterker ook als router gebruiken, er zitten vaak ook aansluitingen op voor een internetkabel. Als u op de zolder bijvoorbeeld geen wifi heeft, dient u de versterker te plaatsen op het stuk tussen de zolder en de router waar er net nog wel verbinding is. Zo breidt u het netwerk zo effectief mogelijk uit.

Single band of dual band

Een wifi repeater kan een single band frequentie, een dual band frequentie of een simultaneous dual band frequentie hebben. Wij zullen deze hieronder toelichten. Daarnaast raden wij u een wifi versterker aan wat matcht met de snelheid van uw router. Als de router een snelheid aan kan van 200 MB/S en de versterker 500 MB/S, dan zal de versterker zijn snelheid verlagen tot 200 MB/s.

  • Single band. Een single band wifi versterker gaat via de 2.4 GHz frequentie. De meeste wifi netwerken gaan over deze frequentie. Dit zijn over het algemeen de traagste verbindingen. Andere draadloze apparaten gaan ook doorgaans via deze frequentie waardoor het erg druk is. Als uw router over een dual band frequentie beschikt, raden wij u ook een dual band wifi versterker aan.
  • Dual band. Een dual band wifi versterker kan zowel via de 2.4 GHz frequentie te werk gaan als de 5 GHz frequentie, maar niet tegelijkertijd. Verbindingen via de 5 GHz frequentie zijn doorgaans sneller en minder druk. Wij raden dit aan als uw router ook via deze frequentie gaat.
  • Simultaneous dual band. Deze wifi versterkers kunnen zowel de 2.4 GHz als de 5 GHz frequentie gebruiken. Bij elkaar opgeteld is dit een erg hoge snelheid. Dit kan dus alleen als de router ook over deze snelheid bezit.

Ook als router

U kunt de wifi versterker ook als router gebruiken. Na het verbinden met de hoofd router, krijgt de versterker een eigen netwerknaam (dit kunt u zelf instellen). Hier kunt u ook mee verbinden, zowel draadloos als bekabeld met de internetkabel.

Waar te plaatsen

De wifi versterker dient optimaal te werken, de plaats waar het staat is erg belangrijk. Als u een dood wifi punt wilt elimineren, dient u de versterker tussen de router en dit punt te plaatsen. Zoek een plek waar er nog wel net aan een wifi verbinding is zodat het bereik optimaal wordt vergroot.