Keuzehulp bluetooth oortjes

Bluetooth oortjes 1

Bluetooth oortjes kopen: advies van Majstra

Met het gebruik van bluetooth oortjes hoeft u zich geen zorgen meer te maken over draadjes of knopen. U verbindt de oortjes met de telefoon en u kunt genieten van muziek. Op deze pagina bieden wij keuzehulp en bespreken wij de belangrijkste functies.

Draadloze in-ear oordopjes

De draadloze in-ear oordopjes kunnen volledig in uw gehoorgang geplugd worden. Dit betekent dat het goed vastzit en dat het geluid diep en goed te horen is. De audio kwaliteit van dit type oortjes is een stuk beter dan de earbuds welke niet volledig in uw gehoorgang gaan. Vaak hebben deze draadloze oortjes ook noise cancelling als optie zodat alle achtergrondgeluiden gedempt kunnen worden.

Draadloze koptelefoon

Een koptelefoon zorgt voor het beste geluid. Een on-ear koptelefoon zit op uw oor en de over-ear koptelefoon gaat volledig over uw oor. Ook hebben veel van deze koptelefoons de noise cancelling functie waardoor alle achtergrondgeluiden niet te horen zijn. Bluetooth koptelefoons beschikken over het algemeen ook over een grotere batterij waardoor deze soms dagen mee kunnen gaan zonder op te laden.

Batterijduur en draadloos opladen

Wilt u een langere tijd achter elkaar genieten van muziek? De batterijduur van de oortjes is hierin bepalend. Gemiddeld gaan bluetooth in-ear oortjes 3-5 uur mee. Sommige modellen gaan een stuk langer mee. Daarnaast hebben bepaalde modellen ook een oplaadcase waar u de oortjes draadloos in kunt opladen. De oplaadcase dient uiteraard wel opgeladen te worden zodat het vaker gebruikt kan worden.

Bluetooth versie en microfoon

De bluetooth versie bepaalt in welke kwaliteit de audio wordt gecomprimeerd. Momenteel heeft bluetooth 5.0 de beste kwaliteit. Zowel de bluetooth oortjes als de telefoon dienen hierover te beschikken om deze kwaliteit te behalen. Geeft de telefoon een lagere bluetooth? Geen probleem, alleen deze versie wordt dan gebruikt. Als u wilt bellen via de oortjes, dienen de oortjes over een microfoon te beschikken.